Медия без
политическа реклама

Паметен максимум не помогна на Дин срещу О`Съливан

Ракетата се класира за 25-и път на 1/4-финал в "Мастърс"

09 Яну. 2024
WORLD SNOOKER
Рони О`Съливан и Дин Дзюнхуей разменят приятелски думи след последната партия от мача им в I кръг на "Мастърс".

Дин Дзюнхуей направи едва четвъртия максимум в историята на "Мастърс", но това не му помогна да спечели мача срещу Рони О`Съливан от I кръг в тазгодишното издание на втория турнир от Тройната корона в снукъра. Китаецът реализира паметните 147 в седмия брейк, който обаче се оказа последният в актива му при поражението с 3:6.

Дин набързо изостана с 0:4, а веднага след почивката изглеждаше, че и петата партия ще отиде в сметката на Ракетата, преди той да пропусне фреймбола си. Това даде импулс в играта на Дракона и той направи бързи серии от 56 и 92, след което изневиделица изстреля и максимален брейк.

SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...

Любопитното е, че именно Дзюнхуей беше автор на една от трите предишни 147-ици на "Мастърс" (през 2007 г.) и сега той вече е единственият с две такива в най-престижната надпревара извън ранкинг системата на джентълменския спорт. Другите двама с максимуми в половинвековната история на турнира са Кърк Стивънс (1984) и Марко Фу (2015).

Общо това е 195-ият регистриран максимум в професионалния снукър и шести от началото на сезона, като честта да отброи съвършената комбинация имаше българският съдия Десислава Божилова. Перфектният брейк поставя Дин и в позиция да се бори за новия бонус от £147 000, който се полага за автора на два максимума в турнирите от Тройната корона - за да го получи, китаецът трябва да направи 147 и на световното първенство в Шефилд през април и май.

Играч, който успее в рамките на един сезон да направи два максимални брейка по време на турнирите от Тройната корона в снукъра, ще получи бонус в размер на 147 000 британски паунда. Гигантската премия влиза в сила от настоящата кампания 2023/2024 г.

Грандиозното изпълнение обаче не впечатли особено О`Съливан, който затвори двубоя със серии от 127 и 93 точки, за да се класира за 25-и път на 1/4-финалите на "Мастърс". Седемкратният шампион ще продължи преследването на осма титла с мач срещу Нийл Робъртсън или Бари Хоукинс, които ще определят съперника му тази вечер от 21:00 ч. българско време.

"Работата ми с щеката не е много добра в момента, просто се опитвам да произвеждам това-онова на масата. Играя, сякаш съм в някой клуб. Чувствам напрежение преди мач, но след като започне, се впускам в него. Научих се да играя от позиция на апатия. Наслаждавам се на страхотната публика", сподели 48-годишният англичанин.

В късния мач от втория ден в "Александра Палас" неговият уелски връстник от Випуск `92 Марк Уилямс отпадна от надпреварата. Машината за вкарване беше победен с 6:4 от Али Картър, който взе последните два фрейма със серии от 61 и 73 т. Капитана завърши двубоя с общо пет халф-сенчъри брейка, включително две стотачки (118, 133).

Във II кръг Картър ще спори за място на 1/2-финалите с Джъд Тръмп или Кайрън Уилсън, които ще застанат един срещу друг в гвоздея на днешната програма от 15:00 ч. наше време.

 

"МАСТЪРС" 2024

I кръг (6 от 11)

№1 Джъд Тръмп (Анг) - №9 Кайрън Уилсън (Анг) 9.I, 15:00 ч.
№8 Марк Уилямс (Уелс) - №11 Али Картър (Анг) 4:6

№5 Марк Селби (Анг) - №14 Робърт Милкинс (Анг) 10.I, 21:00 ч.
№4 Марк Алън (СИрл) - №10 Джон Хигинс (Шот) 10.I, 15:00 ч.

№3 Рони О`Съливан (Анг) - №12 Дин Дзюнхуей (Кит) 6:3
№6 Нийл Робъртсън (Авл) - №15 Бари Хоукинс (Анг) 9.I, 21:00 ч.

№7 Шон Мърфи (Анг) - №13 Джан Анда (Кит) 6:2
№2 Лука Бресел (Бел) - №16 Джак Лисовски (Анг) 2:6

 

SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...
SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...