Медия без
политическа реклама

Още един национал отпадна за мача с Румъния

Тези, които не са с нас, може би ще осъзнаят, че са изпуснали нещо добро, заяви селекционерът Илиан Илиев

03 Юни 2024
Селекционерът на националния отбор Илиан Илиев носи багажа си при днешното заминаване от София за Букурещ, което се забави с около час.
СПОРТАЛ
Селекционерът на националния отбор Илиан Илиев носи багажа си при днешното заминаване от София за Букурещ, което се забави с около час.

Още един национал остана извън сметките на селекционера на националния отбор Илиан Илиев за утрешната контрола срещу един от участниците на Евро 2024 - Румъния. Това е защитникът на "Черно море" Виктор Попов.

Илиев съобщи за травмата на играча на пресконференцията за мача в Букурещ, който е утре от 21:30 ч. и ще бъде предаван пряко по БНТ 3. Той е поредният отпаднал след контузените Лукас Петков ("Гройтер Фюрт", Гер), Петко Христов ("Специя", Ит), Илия Груев ("Лийдс", Анг) и Светослав Ковачев ("Ахмат", Рус), както и тримата, които не бяха пуснати от "Лудогорец" и това разочарова Илиев - Спас Делев, Антон Недялков и Тодор Неделев.

"От първоначалния списък отпаднаха седем души, за съжаление, плюс Виктор Попов, който е с нас, но няма да може да играе", заяви Илиев. А след това многозначително добави: "Надяваме всеки, който излезе утре, да знае, че това е сериозен мач, със сериозен противник, а тези, които не са с нас може би ще осъзнаят, че са изпуснали нещо добро и не са тук."

Селекционерът сподели и очакванията си за контролата: "Идваме с мисълта да стане един хубав мач. Имаме две контролни срещи до Лига на нациите, играем срещу добър отбор, на който пожелаваме успех на европейското първенство. Румъния има доста футболисти, които играят в чужбина. Има добро ядро, упражняват работа с треньора, след доста година се класираха за европейското, и то от трудна група. Пред тях е европейското, пред нас почивката. Трябва да сме много концентрирани, в което не се съмнявам, че ще е така. За страх не можем да говорим, подхождаме с уважение, имаме със сигурност нашите аргументи. В съвременния футбол единиците не играят. Победата е важна за всеки отбор, всеки отбор се нуждае от победи и самочувствие. Добрите моменти от предните мачове трябва да ги увеличаваме като време. Нашите футболисти имат качества и са талантливи, трябва ни самочувствие, да трупаме самочувствие срещу един добър отбор - самочувствие, което загубихме през годините."

Капитанът на тима ни Кирил Десподов също увери, че националите ще се вложат в утрешния двубой. "Знам, че отборът на Румъния ще е много добре подготвен тактически. Всяка победа ни дава самочувствие. Това са едни много добри контроли и трябва да ги изиграем по най-добрия начин. Трябва да се подготвим за мачовете през септември. Ние играем за България и всички други неща не са важни. Щом сме тук, ще дадем максимума", заяви нападателят на гръцкия ПАОК.

Главен рефер на мача ще е 37-годишният Атилла Караоглан от Турция.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата