Quantcast
Обединителният мач Фюри - Джошуа е вече уговорен | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Обединителният мач Фюри - Джошуа е вече уговорен

1 789

Вече има договорка за дългоочаквания обединителен мач за всички световни титли в кат. тежка на професионалния бокс между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Сблъсъкът ще е през май или най-късно юни, обяви журналистът от авторитетния портал The Athletic Майк Копинджър в "Туитър". 

"Промоутърът Еди Хърн каза, че Фюри и Джошуа са постигнали устна договореност и подготвят договорите за двубой през май или юн Според Хърн, трябва да се решат "дребни проблеми", като например кой да излезе последен на ринга, къде ще е боят и т.н. Но това ще е следващият двубой и на двамата", написа Копинджър.

31-годишният Джошуа (24 мача, 23 победи) нокаутира на 12 декември претендента Кубрат Пулев и запази шампионските си пояси във версии Световна боксова асоциация (WBA), Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова федерация (IBF).

32-годишният Фюри 31 мача, 30 победи и 1 равен) пък държи пояса на Световния боксов съвет (WBC). 

Според Копинджър най-вероятно договорът ще е за мач и за задължителен реванш, като първият от двата двубоя няма да е във Великобритания, макар и двамата шампиони да са британци. Причината е пандемията на коронавирус, заради която няма да може да има много зрители по трибуните. Ако ситуацията се промени до лятото, вече се работи по алтернативен план: Мачът-реванш Фюри - Джошуа да бъде на ст. "Уембли" или на стадиона на "Тотнъм" пред 70 до 80 хиляди души.

Още

Българският бокс класира само жени за игрите в Токио

06.06.2021

696
Боксьорите ни спечелиха първа квота за Токио 2020

05.06.2021

173
Двама български боксьори са на победа от Токио 2020

02.06.2021

225