Quantcast
Обединителният мач Фюри - Джошуа е вече уговорен | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Обединителният мач Фюри - Джошуа е вече уговорен

1 793

Вече има договорка за дългоочаквания обединителен мач за всички световни титли в кат. тежка на професионалния бокс между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Сблъсъкът ще е през май или най-късно юни, обяви журналистът от авторитетния портал The Athletic Майк Копинджър в "Туитър". 

"Промоутърът Еди Хърн каза, че Фюри и Джошуа са постигнали устна договореност и подготвят договорите за двубой през май или юн Според Хърн, трябва да се решат "дребни проблеми", като например кой да излезе последен на ринга, къде ще е боят и т.н. Но това ще е следващият двубой и на двамата", написа Копинджър.

31-годишният Джошуа (24 мача, 23 победи) нокаутира на 12 декември претендента Кубрат Пулев и запази шампионските си пояси във версии Световна боксова асоциация (WBA), Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова федерация (IBF).

32-годишният Фюри 31 мача, 30 победи и 1 равен) пък държи пояса на Световния боксов съвет (WBC). 

Според Копинджър най-вероятно договорът ще е за мач и за задължителен реванш, като първият от двата двубоя няма да е във Великобритания, макар и двамата шампиони да са британци. Причината е пандемията на коронавирус, заради която няма да може да има много зрители по трибуните. Ако ситуацията се промени до лятото, вече се работи по алтернативен план: Мачът-реванш Фюри - Джошуа да бъде на ст. "Уембли" или на стадиона на "Тотнъм" пред 70 до 80 хиляди души.

Още

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева прекрати кариерата си

07.09.2021

1126
Златната Стойка Кръстева преодоля интригите и две отказвания от бокса

03.09.2021

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

1749
Стойка Кръстева постави рекорд за най-възрастна шампионка в бокса

10.08.2021

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

4255