Quantcast

Медия без
политическа реклама

Напрежение обхвана БФС след уж добрия мач в Косово

Борислав Михайлов нервно отказа коментар, а заместникът му Лечков разкритикува играта

28 Март 2019
СПОРТАЛ
Селекционерът Петър Хубчев и асистентът му Левон Апкарян (вляво) бяха в неособено добро настроение при завръщането от Косово.

Нервност обзе ръководството на БФС след 1:1 с Косово. Веднага след мача селекционерът Петър Хубчев бе на мнение, че може да съжаляваме, че сме си тръгнали само с точка от Прищина, и похвали футболистите за раздаването им.

Часове след мача обаче се появиха стотици негативни коментари на фенове относно постната игра на националите, най-вече в атака, както и за това, че сме допуснали косоварите да създадат толкова много положения. Настроенията явно достигнаха до шефовете в БФС, чийто комфорт и без това бе нарушен от плъзналите слухове, че Хубчев може да напусне, за да поеме "Левски".

При завръщането от Прищина президентът на БФС Борислав Михайлов на излизане от ВИП-а на летището, енергично отказа да говори. "Довиждане. Никой не ви е канил тук. Когато ви поканя на пресконференция, ще ви я дам!", троснато каза той на екип на "Нова телевизия".

По-словоохотлив бе вицепрезидентът Йордан Лечков, но бе много критичен към работата на бившия си съотборник Хубчев, когото досега твърдо защитаваше. "Като игра и двата мача не ми допаднаха... И в двата имахме късмет в лицето на Николай Михайлов, който извади положения. Аз не съм много радостен, че играчът на мача е нашият вратар... На мен ми се ще да сме по-агресивни, повече да задържаме топката, ние да владеем ситуацията... В Косово хората бяха респектирани, че ние сме България. Наистина би трябвало и да изглеждаме като България... Аз лично се надявам да се класираме (б.р. - на Евро 2020). С тази игра обаче не виждам как ще стане. Не искам да звуча негативно, но ние и да се класираме, с тази игра няма какво да правим на голямо първенство", заяви Лечков и допълни, че тимът ни страда от липса на самочувствие.

Самият Хубчев по традиция бе доста пестелив в думите. "Защо втори пореден мач не успяхме да победим? Не успяхме и да загубим според мен... След час игра отпаднахме физически, трябваше да продължим да бъдем агресивни, но един час стояхме добре срещу опонента... Ще опитаме да променим това, което трябва за следващите мачове", каза той. След което се сопна към репортер: "Моля ви, след като правите разбор, има ли нужда да говоря?!". Той веднага прекъсна изказването си при въпрос дали ще поеме "Левски".

Националите пък предпочетоха да се изнижат, без да обелят и дума пред чакащите ги журналисти.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?