Медия без
политическа реклама

Националите тръгнаха със съвсем осакатен състав за Дъблин

Общо 10 са вече отпадналите от А отбора заради COVID-19

17 Ноем. 2020Обновена
Георги Дерменджиев говори пред медиите преди заминаването за Ирландия.
СПОРТАЛ
Георги Дерменджиев говори пред медиите преди заминаването за Ирландия.

Нов проблем със състава има селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев преди последния ни мач от група 4 на Лига В в турнира Лига на нациите. Утре от 21:45 ч. наше време тимът ни ще гостува срещу Ирландия. От групата обаче отпаднаха още трима играчи, които са дали положителни тестове за COVID-19. Това са третият вратар Християн Василев ("Берое"), централният защитник Васил Божиков ("Слован", Слвк) и левият бек Димитър Велковски ("Серкъл Брюж", Бел). Интересното е, че Божиков и Велковски играха при домакинската загуба с 1:2 от Финландия в неделя, а само ден по-късно са дали и положителни тестове.

Така вече 10 национали са установени с коронавируса от началото на сбора на 9 ноември. Освен тези три случая, останалите са вратарите Николай Михайлов и Георги Георгиев, защитниците Георги Терзиев, Антон Недялков, халфовете Мартин Райнов, Георги Костадинов и Тодор Неделев. Отделно заради травми отпаднаха вратарят Пламен Илиев, Кирил Десподов, Георги Йомов, Петър Занев и Исмаил Иса. Селекционерът е допълнително затруднен, тъй като няма възможност да повика заместници на новите трима, които отпаднаха. Причината е, че нямаше достатъчно време да излязат резултатите им до заминаването на чартъра за Ирландия.

Така националите ще излязат в доста експериментален състав в решителния мач, от който зависи дали ще останем в Лига В. България е на последно място в групата само с 1 т. и би си осигурила оставане единствено при победа в Дъблин срещу домакините, които са с 2 т. и ще им е достатъчно дори и равенство. Ако националият ни отбор не спечели, ще играе в по-долната Лига С в следващото издание на турнира, което по план трябва да започне през юни 2022 г. Главен рефер на утрешния мач ще е белгиецът Лоурънс Висер е главен съдия, а асистенти ще са сънародниците му Тибо Нейсен и Риен Ванизер. Същият екип ръководи и двубоят от турнира Лига Европа "Йънг Бойс" - "ЦСКА-София" (3:0).

Въпреки проблемите, Георги Дерменджиев се опита да демонстрира оптимизъм преди заминаването. "Отиваме в Дъблин, за да направим един добър мач. Всичко е възможно и много пъти съм го казвал, че излизаме за победа. Много дълга тема е това, че се гледа много негативно на националния отбор, а и е много неприятна. Това е реалността и трябва да понесем критиките. Но трябва да направим така, че да имаме търпението и да възродим националния отбор. Труден въпрос е този, свързан с отсъстващите, но в момента момчетата, които са тук ще излязат и ще играят срещу Ирландия. Те са отбор на средноевропейско ниво. Също имат проблеми - наказани и заразени с COVID-19. Ще видим с какъв състав ще излязат, но какъвто и да бъде, знаете в какви отбори играят футболистите им", коментира селекционерът.

 

 

 

Последвайте ни и в google news бутон