Медия без
политическа реклама

Националите се придвижиха с място напред в ранглистата на ФИФА

Тимът на България вече е №82 в световната класация за юни

Равенствата на националите ни срещу участниците на Евро 2024 Румъния (на снимката) и Словения допринесоха за придвижването ни напред в ранглистата на ФИФА.
ЕПА/БГНЕС
Равенствата на националите ни срещу участниците на Евро 2024 Румъния (на снимката) и Словения допринесоха за придвижването ни напред в ранглистата на ФИФА.

Националният отбор на България по футбол се придвижи с една позиция напред в световната ранглиста на ФИФА и вече е №82 в класацията за юни. Това все пак е някакъв прогрес, тъй като от началото на годината бяхме на 83-та позиция. Сега обаче успяхме за изместим отбора на Екваториална Гвинея.

Промяната се дължи на равенствата, които тимът ни записа в началото на юни в контролите срещу участниците на Евро 2024 Румъния (0:0) и Словения (1:1). Решаващо за мястото ни в ранглистата до края на годината ще е представянето ни в група 3 на Лига С в турнира Лига на нациите. Мачовете започват от септември, а в момента само един отбор от нашата група е пред българския отбор в класацията - Северна Ирландия (№73). След нас са Люксембург (№82) и Беларус (№98).

Участието ни в турнира започва с гостуване в Беларус на 5 септември, а три дни по-късно е домакинството срещу Северна Ирландия на ст. "Христо Ботев" в Пловдив.

В челната тройка няма размествания - начело е световният шампион Аржентина, пред вицешампиона Франция и Белгия. Разликата в Топ 5 е, че Бразилия измести Англия от 4-ото място и в момента англичаните са на 5-а позиция.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата