Медия без
политическа реклама

Национал смени МЛС с първенството на Нидерландия

Халфът Филип Кръстев ще играе като преотстъпен в "Цволе"

27 Яну. 2024
Филип Кръстев позира при представянето си като футболист на "Цволе", за който ще играе до края на сезона.
Фейсбук/Цволе
Филип Кръстев позира при представянето си като футболист на "Цволе", за който ще играе до края на сезона.

Националът Филип Кръстев напусна вицешампиона на Мейджър лийг сокър (МЛС) "Лос Анджелис" и ще играе в нидерландския "Цволе". Причината за този трансфер е, че от американския клуб, където 22-годишният халф игра от юли като преотстъпен от "Ломел" (Бел), не са се съгласили с размера на откупната му клауза - 6 млн. евро.

Кръстев е собственост на белгийския клуб, който е част от системата "Сити футбол груп", в която е и "Манчестър Сити". Английският клуб от няколко години следи развитието на българския национал и през 2020 г. го купи от "Славия" за 2.3 млн. евро, след което предостави правата му на сателита "Ломел". Оттогава Филип Кръстев е преотстъпван на различни клубове - последователно на "Славия", френския "Троа", нидерландския "Камбуур", "Левски" и "Лос Анджелис".

Сега той ще играе в "Цволе" отново като преотстъпен - до края на сезона. В момента отборът е на 9-о място в "Ередивизи" с 23 т., само на 2 т. от зоната, даваща право на участие в турнира Лига на конференцията. Треньор на "Цволе" е Джони Янсен.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата