facebook
twitter

Спорт

На 13 май отварят спортните бази за националните ни отбори

В понеделник се очаква да бъде одобрен и планът за рестарт на футболното първенство
425
 Илияна Кирилова

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е одобрил днес списък на елитни спортисти, включени в програмата за олимпийска подготовка, които от 13 май ще започнат започват тренировки в националните спортни бази из страната. Това съобщи самото министерство (ММС) на сайта си.

Според съобщението днес Министерството на здравеопазването е одобрило плана, предложен от ММС за предприетите мерки, във връзка с пандемията на COVID-19. Съобщението не разкрива имената на спортистите, които ще започнат подготовка, но се изреждат националните отбори, включени в списъка.

На високопланинската база „Белмекен“ ще могат да се качат отборите ни по борба, бокс, плуване, джудо и карате, заедно с треньорите и длъжностните лица.

Националките по художествена гимнастика (индивидуално), щангистите, фехтовачите, таекуондистите и бадминтонистите ще тренират в „Спортпалас” (Варна). Същевременно националният ансамбъл, плюс състезателите по спортна гимнастика са допуснати в гимнастическия комплекс "Раковски" в столицата. 

На гребните бази в Кърджали и Пчелина ще започнат подготовка националите по кану-каяк и гребане.

От ММС твърдят, че в базите ще бъдат предприети всички противоепидемични мерки, а достъпът за външни лица ще бъде забранен. Всички спортисти и длъжностни лица, както и персоналът на базите ще бъдат подложени на тестове за COVID-19.

ММС съобщава също така, че в понеделник Министрството на здравеопазването най-вероятно ще одобри и плана за подновяването на футболното първенство в България, предложен от ММС и разработен от БФС. 

Ключови думи:

Красен Кралев, ММС
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Спортният министър раздава пари на тъмно

26.05.2020

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

3674 4
Футболна антиутопия: Задава се призрачната Ефбет лига

22.05.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

1703
Кралев разреши подновяване на Ефбет лига от 5 юни

Коментари

HITMEN
снимка на HITMEN

И се дава зеленан светлина за харчене за стадиони около 15 милиона държавни пари

HBK

Ах, тази дългоочаквана вест разтопи сърцата ни. Поне на онези от нас – „ритнитопковците” . Наистина ли ще ни позволят да си организираме някое и друго мачле в резиденция „Бояна”? Въпреки предупрежденията на така трогателно разтревожения за всички нас „Щаб”?

nottheone

споко. кр. кр. отваря базите за себе си. таа фигура требе да се поддържа.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×