Медия без
политическа реклама

Мачът на Пулев с Джошуа вече зависи от Уайлдър и Фюри

Промоутърът на шампиона Еди Хърн смята, че може да накара българина да изчака

24 Февр. 2020
Еди Хърн иска Антъни Джошуа да се бие първо с Фюри, а не с Пулев.
архив
Еди Хърн иска Антъни Джошуа да се бие първо с Фюри, а не с Пулев.

Мачът на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа за световните титли по бокс в тежка категория вече зависи и от още двама боксьори - Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри. В неделя Фюри победи Уайлдър с технически нокаут в седмия рунд и спечели титлата на световния боксов съвет (WBC). Промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, веднага поиска двубой за обединяване на всички пояси между неговия клиент и новия шампион, като заяви, че предпочита този мач да се случи веднага, въпреки че шампионът трябва да срещне Пулев. Днес Хърн отново каза, че желанието на Джошуа е да има обединителен мач за всички титли, а не задължителната защита срещу Пулев. Това обаче зависи най-вече от желанието на Уайлдър, който има опция да поиска трети мач с Фюри. Хърн смята, че ако това не се случи, има начин да накара Пулев да чака.

"С Джошуа говорихме по телефона и първото нещо, което ми каза, е: "Как може да направим мач с Фюри?" Аз му казах, че всичко зависи от Уайлдър. Ако можем да отидем директно на мач с Фюри през лятото, това е предпочитаният вариант от всички. Кубрат Пулев работи със същата промоутърска компания като Фюри - "Топ Ранк". Има начин да накараме Пулев да чака и да направим мач за обединяване на всички титли през лятото. Но чакаме Уайлдър, защото ако той упражни опцията си за реванш, ние нямаме шанс, освен да се бием с Пулев в следващия мач, а победителят да излезе срещу победителя от Уайлдър - Фюри", каза Хърн пред "Скай Спортс".

Промоутърът е убеден, че мач между Джошуа и Фюри ще има. "Фюри е промотиран от Боб Аръм и "Топ Ранк" основно, Франк Уорън също е замесен, а MTK са мениджърската му компания. Говорих и с "Топ Ранк", и с MTK. Всички са много ясни по този въпрос. Всички искаме този мач - Антъни Джошуа, Тайсън Фюри, MTK, "Топ Ранк", Франк Уорън и Matchroom (компанията на Хърн - б.а.). Има препятствия, които трябва да преодолеем с това кой ще излъчва двубоя, но не е нещо голямо. Обещавам този мач да се случи. Ако трябва да се бием с Пулев, трябва да го победим. Фюри ще се бие с Уайлдър, трябва да победи Уайлдър отново. Тези неща могат да се случат. Фюри ще победи Уайлдър отново, а Джошуа ще нокаутира Пулев убедително, въпреки че Боб Аръм казва друго (Аръм няколко пъти заяви, че Пулев ще нокаутира Джошуа - б.а.). Ще получите мач между Джошуа и Фюри. Ще направим всичко за такъв мач."

Хърн имаше шанс да направи обединителен мач между Джошуа и Уайлдър, а двамата боксьори в продължение на година говореха за подобен двубой, който обаче така и не се състоя. Според промоутъра сега ситуацията е различна: "В предишния случай, в който имахме шанс да го направим, бяхме ние и Уайлдър и се сблъскахме. Сега имаме двама боксьори и два лагера, които истински искат този мач и наистина ще направят всичко възможно, за да го организират. Това е единственият мач. Кога ще имаме друг шанс двама британски шампиони в тежка категория да се бият за безспорната световна титла по бокс? Никога не се е случвало преди и никога няма да се случи. Ще бъдем клоуни, ще бъдем идиоти, ако не направим този мач. Ние вярваме, че ще спечелим, те вярват, че ще спечелят, така че нека видим."

Пулев обвини Джошуа и Хърн, че умишлено бавят подписването на договора за мача. Международната федерация по бокс (IBF) на два пъти удължи срока, в който двете страни трябваше да се разберат за условията за срещата. Последният срок бе до 14 февруари, но договорът все още не е подписан. Преди Хърн да започне да говори за обединителен мач с Фюри, се очакваше двубоят между Джошуа и Пулев да бъде на 20 юни на стадиона на "Тотнъм". Това все още остава основният вариант, ако Уайлдър активира клаузата си за трети мач с Фюри.

Междувременно, един от промоутърите на Фюри - Франк Уорън, посъветва Джошуа да избегне мача с Пулев: "Ако бях на мястото на Джошуа, нямаше да се бия с Пулев, дори бих бил готов да овакантя пояса, за да си осигуря мач с Тайсън. Той не трябва да рискува. Предпочитам Джошуа да не рискува, Уайлдър да не се възползва от клаузата си и да направим мача."

Последвайте ни и в google news бутон