Медия без
политическа реклама

Любослав Пенев стана треньор на "Локомотив" (Пд)

Това стана 10 дни, след като той напусна "Хебър"

14 Юни 2024
Любослав Пенев бе представен като треньор на "Локомотив" (Пд) десет дни след напускането си на "Хебър".
СПОРТАЛ
Любослав Пенев бе представен като треньор на "Локомотив" (Пд) десет дни след напускането си на "Хебър".

Любослав Пенев се завърна в "Локомотив" (Пд) 22 години по-късно, но вече като треньор. Днес от пловдивския клуб обявиха, че 57-годишният специалист е назначен на мястото на напусналия през май Александър Томаш, но не уточниха за какъв срок е подписал.

Пенев ще бъде представен в понеделник от 17:00 ч., а от 18:00 ще изведе отбора за първа тренировка. Така той ще се завърне на ст. "Локомотив", където през 2002 г. изигра 4 мача. Това бе и последният му клуб като футболист.

Новият треньор на "Локомотив" ще има възможност сам да определи селекцията, тъй като до момента няма нито един привлечен нов играч. Освободени са Мартин Райнов, Бабакар Дион, Евандро и Йоан Баи. Обстановката за работа обаче няма да е много лека, тъй като собственикът на клуба Христо Крушарски сви бюджета и намали заплатите, а срещу него има вътрешна опозиция от страна на част от феновете, които го призоваха да се оттегли от "Локомотив".

Любослав Пенев се съгласи да поеме пловдивския отбор само 10 дни, след като напусна "Хебър", в който работи през последните 14 месеца. Преди това той бе треньор на ЦСКА, "Литекс", националния отбор на България, "Ботев" (Пд), втория тим на "Валенсия", "Царско село", "ЦСКА-София" и "ЦСКА 1948".

Последвайте ни и в google news бутон