Медия без
политическа реклама

"Лъвовете" шокираха и бейзболния рекордьор

"Койотите" изтръгнаха с екстра ининг първия си успех през новия сезон

Мениджърът на "НСА-Лъвове" Людмил Тренев (вдясно) и бейзболистите на тима след историческата победа над "Бизони".
facebook
Мениджърът на "НСА-Лъвове" Людмил Тренев (вдясно) и бейзболистите на тима след историческата победа над "Бизони".

Сензационното представяне на "НСА-Лъвове" от началото на новия сезон в бейзболното първенство продължи с може би най-знаменитата победа в историята на клуба. В четвъртия уикенд от шампионата през 2024 г. столичани сразиха рекордьора с 22 титли на страната "Бизони" (Благоевград) с 9:6.

При това "лъвовете" изоставаха с 4:6 в началото на 8-ия ининг на ст. "Октомври" в Студентски град, но отбелязаха пет точки в предпоследното си нападение. А в последната защита питчерът Данаил Тренев затвори двубоя със страйкаут срещу живата легенда на "бизоните" Ясен Неделчев.

За НСА победата беше четвърта поредна през сезона и отборът е еднолично начело във временното класиране. Благоевградчани пък допуснаха първото си поражение още във втория изигран мач през годината.

В другата среща от съботната програма драмата беше още по-дълбока. "Койоти" (Дупница) надделя над "Юнак" (София) с 5:4 след екстра ининг на своя ст. "Левски". Решаващата точка бе отбелязана от Владимир Марков при "уайлд пич" на Илиaн Драгоев с един аут и пълни бази в батирането на Георги Атанасов.

Така дупничани изравниха баланса си на една победа и една загуба и с коефициент .500 делят третата позиция в класирането с регионалния си съперник "Бизони". Това се оказаха и единствените изиграни мачове пред уикенда, тъй като цялата неделна програма пропадна заради дъждовното време в София и Благоевград.

 

БЪЛГАРСКА БЕЙЗБОЛНА ЛИГА 2024

Уикенд 4 (18-19 май)

Събота

"Лъвове" - "Бизони" 9:6
"Койоти" - "Юнак" 5:4 (10 ининга)

Неделя

"Бизони" - "Лъвове" отложен
"Блус" - "Академици" отложен

 

КЛАСИРАНЕ

    Отбор П З Коеф.
 1. "Лъвове" 4 0 1.000
 2. "Блус" 3 0 1.000
 3. "Бизони" 1 1 .500
     "Койоти" 1 1 .500
 5. "Академици" 1 2 .333
 6. "Атлетик" 0 3 .000
     "Юнак" 0 3 .000

 

Още по темата