Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Лудогорец" ще е нащрек утре за бивш играч на "Левски"

"Спартак" (Търнава) е най-опасен на контраатаки, отчете треньорът Ивайло Петев преди мача от Лига на конференцията

20 Септ. 2023
Лудогорец
Треньорът на "Лудогорец" Ивайло Петев говори на пресконференцията преди утрешното домакинство срещу "Спартак" (Търнава).

Треньорът на "Лудогорец" Ивайло Петев отчете опитния халф Роман Прохазка (34 г.) като един от най-опасните футболисти в състава на "Спартак" (Търнава) преди утрешния мач в Разград между двата отбора от турнира Лига на конференцията. Прохазка, който от 2012 до 2018 г. бе играч на "Левски", от 2021 г. играе отново в родния си клуб от Търнава.

"При всички положения Роман Прохазка може да помогне (б.ред. - с разузнаването) на "Спартак" (Търнава), но в днешно време не е много трудно да разузнаеш съперника от системите, които има. Играл е на нашия стадион, губил е на нашия стадион, надявам се и сега да загуби... Анализирали сме "Спартак" (Търнава). Разчита на всяка статична ситуация, от която може да отбележи гол. Като тяхно силно оръжие мога да кажа контраатаката, защото разполагат с много бързи футболисти в предни позиции. Пред нашите фенове винаги се чувстваме по-комфортно и се надявам с тяхната помощ да спечелим", коментира Петев.

Двубоят от група Н на Лига на конференцията утре започва от 19:45 ч. и ще се предава по "Макс спорт 3". Главен рефер ще е Генч Нуза от Косово.

Петев обяви, че няма да разчита на срещу словашкия тим на трайно контузените Квадво Дуа, Антон Недялков и Марсел Хайстер. Последният се очаква да се възстанови до дни, а купеният за 3 млн. евро от "Нюрнберг" Дуа също е близо до завръщане в игра. Заради различни проблеми отпадат още Ноа Сонко Сундберг и Иван Йорданов. Недялков трябва да поднови тренировки в края на месеца. В негово отсъствие и след продажбата на Кирил Десподов в ПАОК, капитанската лента ще бъде носена от Бърнард Текпетей.

"Констатирам едно нещо - в мачовете на "Лудогорец" в първенството най-големият съперник на "Лудогорец" е самият "Лудогорец". Когато не подхождаме както трябва, сме уязвими да губим точки. Утре е най-важният мач, после пак ще мислим за първенството. Смятам, че утре ще сме мобилизирани", коментира още Ивайло Петев.

Още по темата