Медия без
политическа реклама

"Левски" ще смени треньора Костов, но след 4 мача

Клубът обяви, че вече се работи по намирането на нов наставник

07 Май 2024
Собственикът на "Левски" Наско Сираков (вдясно) дойде днес на тренировката на отбора и след нея проведе дългоочаквания разговор с наставника Николай Костов (вляво).
Dsport
Собственикът на "Левски" Наско Сираков (вдясно) дойде днес на тренировката на отбора и след нея проведе дългоочаквания разговор с наставника Николай Костов (вляво).

Николай Костов остава треньор на "Левски", но само за още 4 мача. След края на сезона договорът му изтича и няма да бъде подновен. Това бе обявено в официална позиция от клуба, която дойде в резултат от срещата между Костов и собственика на отбора Наско Сираков след днешната тренировка.

"След проведени разговори със старши треньора Николай Костов бе взето решение той да води представителния отбор на клуба до края на настоящия сезон в Първа лига... Договорът на Николай Костов няма да бъде продължен, а клубът вече работи по намирането на нов треньор, който да води отбора през следващия сезон", се казва в съобщението.

Това означава, че Костов ще води тима в оставащите 4 мача от първата шестица на Първа лига - домакинството срещу "Черно море" (12 май), гостуванията срещу пловдивския "Локомотив" (18 май) и "Крумовград" (22 май) и заключителния мач от сезона срещу "Лудогорец" (26 май) в София.

Не е ясно как крайните фенове ще приемат това решение на Сираков, тъй като открито поискаха незабавната оставка на треньора след загубите с по 1:3 от "Черно море" и "ЦСКА-София". Те дори прекъснаха тренировката на тима на 1 май и настояха Костов да напусне. Самият наставник заяви преди въпросния инцидент миналата сряда, че ще има след няколко дни откровен разговор с Наско Сираков, на който двамата да си изяснят позициите.

Това се случи именно днес, като след срещата се разбра, че мнението на собственика на "Левски" рязко се е сменило. През изминалите месеци той на няколко пъти увери, че има пълно доверие в Николай Костов и дори ще му предложи нов договор.

Още по темата