Медия без
политическа реклама

Костов остава треньор на "Левски" поне още 3-4 дни

Феновете на отбора обаче не показаха толерантност към него и отбора и прекъснаха днешната тренировка

01 Май 2024Обновена
Треньорът на "Левски" Николай Костов видимо не бе в добро настроение по време на пресконференцията, но намери сили да се извини три пъти на журналистите за поведението си в последните дни.
БГНЕС
Треньорът на "Левски" Николай Костов видимо не бе в добро настроение по време на пресконференцията, но намери сили да се извини три пъти на журналистите за поведението си в последните дни.

Николай Костов няма да подава оставка като треньор на "Левски", но след 3-4 дни положението може да се промени, тъй като предстои нова среща с ръководството. Това стана ясно на извънредна пресконференция, дадена от 60-годишния специалист. На нея се очакваше той да обяви оттеглянето си заради серията слаби резултати на тима.

Вместо това Костов реши да се извини за нервното си поведение след загубата с 1:3 от "ЦСКА-София" в събота. Той обясни, че излязъл от зоната си на комфорт, тъй като е бил заобиколен плътно от репортери и дори настъпан. Освен това е бил и афектиран от твърденията за скандали в съблекалнята между него и футболистите на почивката на въпросния мач, което не отговаряло на истината.

"Другото, което изключително много ме афектира е, че се иронизира играта на "Левски". Иронията е "романтичната игра на "Левски". За романтичната игра е моя идея и при първите разговори със Сираков го попитах дали знае с какъв футбол се занимавам аз. За тези 10 месеца не можем да се гордеем с работата си, но и не се срамуваме. Всички видяхте, че в този период не всичко беше толкова лошо, колкото излиза в обществеността като внушения", допълни треньорът.

Той обясни, че не се оправдава, а защитава хората, с които работи - футболисти, хора от треньорския екип, ръководители и дори администрация.

Като най-голяма своя грешка в последните месеци Костов посочи двубоя с "Лудогорец" (1:5). "Най-голямата ми грешка бе в мача с "Лудогорец". Може би съм надценил нашия отбор, може би съм подценил малко "Лудогорец". На почивката трябваше да сменя Охене, за да не получи втори жълт картон и го смених. Така се получи дисбаланс в дисбаланса", посочи Николай Костов.

Наставникът все пак намекна, че е възможно да напусне. "Не съм освободен. Дали сме си време със Сираков, за да преценим реалната ситуация и да проведем по-истински разговор. Ще искам да присъстват на този разговор всички ръководители. Трябва да изчакате за моята оставка", разясни Костов. След което заяви категорично: "Съмнявам се, че има футболисти в отбора, които да не вярват в мен."

 

ФЕНОВЕТЕ ВНЕСОХА НАПРЕЖЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА ТРЕНИРОВКАТА

Част от крайните привърженици на "Левски" обаче показаха, че не искат Костов да е повече треньор на отбора. Те прекъснаха днешното занимание, хвърлиха и две бомбички. Ултрасите поискаха оставката му, на което треньорът отвърна: "Съблечете ме и мен", визирайки грозния инцидент при назначаването на Ивайло Петев за треньор на "сините" през октомври 2013 г. Феновете обаче отвърнаха, че няма да го сторят, а просто искат Костов да си тръгне с мир. Групата от 30-ина души подмяташе към наставника реплики като "Ела, феновете да ти покажат "романтика", "Отборът е тотал щета", "Лошото на този терен е, че има само един изход", "За журналистите имаше извинение, а за феновете кога" и т.н.

Тренировката съответно бе прекратена, а на място пристигнаха две полицейски патрулки, за да контролират реда.

 

Още по темата