Quantcast

Медия без
политическа реклама

Лечков: Няма да бъда в НДК утре, няма и за какво!

Членът на Изпълкома на БФС нарече опитите на опозицията за конгрес "фантасмагории, в които тези дечковци си вярват"

17 Март 2022Обновена
СПОРТАЛ
Йордан Лечков

Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков категорично отхвърли възможността утре в НДК да се проведе легитимен конгрес на футболния съюз. Лидерът на опозицията Димитър Бербатов първо се усъмни, че БФС подготвя скришом от недоволните от ръководството клубове конгрес, на който да си гласува бюджет.

Българският футболен съюз (БФС) не се е отказал от провеждане на конгрес на 18 март и такъв най-вероятно ще се състои. Това изненадващо заяви опозиционерът и кандидат за президент на футболния съюз Димитър Бербатов. На 1 март Изпълкомът на БФС изненадващо отмени форума,

След това пък Бербатов призова клубовете, които са регистрирали свои представители за конгрес до края на февруари, да се явят утре сутрин пред НДК и да участват в конгрес, понеже той още не бил отменен в Търговския регистър, а и от БФС били запазили Зала 3 за конгреса. Дори и футболни фенове започнаха да се организират помежду си да се съберат утре сутрин пред НДК, за да не допуснат БФС да действа против клубовете от опозицията.

Съмненията на Димитър Бербатов, че БФС подготвя конгрес на 18 март тайно, без знанието на опозицията, се приеха като чиста монета от футболни фенове. Привърженици на "ЦСКА-София" дори обявиха, че имат своя информация, че подобна конспирация е в ход. Затова и ще се съберат в

Йордан Лечков обаче погледна на всички тези действия на опозицията като крайно несериозни.

"Няма да бъда в НДК. Няма за какво да бъда там. На 12.10 се проведе конгрес. Всичко друго са спекулации на млади хора, които не искам да засягам. Втръснаха на обществото с жаждата си за власт. Уставът е ясен. Конгресът избра президент и Изпълком. Оттам нататък тези неща си влизат в сила от момента, в който е бил конгресът... Случват се нереални събития. Трябва да се спазват правилата били те добри или лоши... Това са фантасмагории, в които тези дечковци си вярват. Бербатов като какъв го казва и защо трябва да го вярваме? Кандидат на кое? На зеленчуковата борса ли?! Реалната обстановка е, че имаме законно избран президент и Изпълком. Бяха тук УЕФА и ФИФА. Несериозно е това, което коментираме в момента... Не е имало покани до клубовете за конгрес на 18 март", заяви Лечков пред "Дарик радио".

Той отрече твърденията, че мандатът на предишното ръководство е изтекъл на 16 февруари, както и, че липсата на приет бюджет ще доведе до отнемане на лиценза на БФС от страна на Министерството на младежта и спорта.

"Цари една анархия, но къщичката ни е подредена. При нас нещата си вървят. Ние сме един регулаторен орган, който е подчинен на УЕФА и си имаме правила. Ако нещо не е наред, то УЕФА ще ни санкционира. На по-предния Конгрес сме приели 4-годишен бюджет. Дефакто може да караме... Няма какво да им разяснявам. Имаме си бюджет и може да си работим. Всичко е наред. Футболното семейство функционира както трябва. Функционираме като федерация член на УЕФА и си спазваме правилата", увери Лечков.

 

Членът на Изпълкома на БФС и бивш вицепрезидент на футболния съюз Йордан Лечков поде нова словесна атака срещу Димитър Бербатов в опит да оправдае обявената във вторник отмяна на конгреса, насрочен за 18 март. https://segabg.com/node/208035 "Конгрес вече се проведе по техните

 

НОВА КОНСПИРАЦИЯ

Въпреки уверенията на Лечков, а и официалната позиция на БФС, че конгрес утре (18 март) няма да има, от опозицията продължават да твърдят, че от футболния съюз сериозно се готвят за такъв. "БФС платиха наема за зала 3 на НДК вчера и наеха охрана онзи ден. Днес дори бяха поканени на среща в СДВР за организация на сигурността. Така че Конгрес ще има", написа във "Фейсбук" специалистът по спортно право Георги Градев, който е в екипа на Димитър Бербатов.

Градев също така бе категоричен, че конгрес може да се проведе и без присъствието на настоящия президент Борислав Михайлов: "Практиката на ВКС (б.ред. - Върховният касационен съд) е категорична: Бербатов МОЖЕ да стане президент на БФС утре. Клубовете ИМАТ право да организират и проведат конгрес сами, ако БФС откаже. Ще перефразирам крилатата фраза на Какадуто (б.ред. - Градев има предвид Лечков): Четете практиката на ВКС".

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?