Quantcast

Медия без
политическа реклама

Лечков: На националите им липсват класа и самочувствие

Вицепрезидентът на БФС похвали селекционера Хубчев, че е извлякъл максимума от отбора

23 Ноем. 2018
ФЕЙСБУК/НАЦИОНАЛЕН ОТБОР
Като отговорник за националния отбор вицепрезидентът на футболния съюз Йордан Лечков е близко до отбора в последните години, като понякога дори участваше и в тренировките.

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков заяви, че футболистите в националния отбор страдат от липса на достатъчно самочувствие и класа. Той говори пред "Диема спорт" в своеобразен отчет след края на участието ни в гр. С на Лига С в турнира Лига на нациите. Както е известно, националите се класираха на второ място, на 2 т. след победителя Норвегия.

"Ние загубихме всичките първи полувремена. През вторите показахме по-добро лице. Отдавам го на липса на самочувствие, вяра във възможностите, освен себераздаването. Щом като можем да бием и да обръщаме резултата, това показва, че момчетата имат характер... Съгласен съм с мнението на Бодуров, че трябва и класа освен себераздаване. Трябва да бъдем обективни. На мен ми се иска винаги повече, но трябва да бъдем реалисти и да се вижда с какво разполагаме... Ако се играе смислен футбол, а също от първата до последната минута, нещата ще станат... Критиката е насочена само към първите полувремена. Ако се играе както през вторите, няма да се срамуваме да гледаме мачове на националния отбор", заяви Лечков, който е отговорник за националните отбори в БФС.

Той също така похвали Хубчев за свършената работа и за това, че е успял да изгради силен колектив.

"Изразих задоволство от работата на играчите, но и на треньорите. Трябва да сме оптимисти, но и реалисти... Можем да изразим задоволство от изиграните мачове. Класирането щеше да е идеално, ако бяхме първи в групата... Хубчев успя да изтиска максимума от този отбор. Трябва да знаем с какви футболисти разполагаме. Ако имахме 7-8 играчи в чужбина, но пък можеше да не бъде толкова добър колективът. Сега отборът изглеждаше отбор... Няма от какво да се срамуват момчетата и БФС след това представяне на отбора", обясни шефът в БФС и член на Изпълкома. Той обаче не се ангажира с обещание за класиране на Евро 2020, като се измъкна, че трябва първо да се изчака жребият за квалификациите на 2 декември в Дъблин.

 

Още по темата