facebook
twitter

Спорт

Кралев: Реферите трябва да са по-концентрирани

Григор Димитров каза едно, после друго. Желая му успех и да си върне формата, заяви още спортният министър
223
ММС
Красен Кралев (вторият отдясно) открива площадката в присъствието на изпълнителния директор на Националната спортна база - Пламен Манолов, трикратната олимпийска медалистка в шорттрека Евгения Раданова (вляво) и друга състезателка по този спорт - Катрин Маноилова, както и деца от хокейната школа на НСА.

Спортният министър Красен Кралев е положително настроен към идеята, лансирана ден по-рано от вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев, във футболното ни първенство да се въведе системата за видеопомощник на реферите (VAR). 

"Отнасям се много сериозно към проблемите в българското съдийство. Многократно съм казвал, че тази година има доста пропуски и сериозни проблеми. Мисля, че VAR е решението, което ще даде възможност за по-голяма обективност. Има някои отбори, които бяха ощетени с между 5 и 10 точки, което е много важно за крайното класиране. С VAR това ще се прекрати. Вярно е, че съдиите също са хора и допускат грешки, но мисля, че трябва да бъдат по-концентрирани", заяви Кралев по време на откриването на открита ледена пързалка на мястото на ст. "Юнак" в Борисовата градина. 

За всякакви оплаквания срещу съдийството, каквито валят напоследък, си има служби, които да проверяват сигналите за нередности. ММС не е разследващ орган, твърди още Кралев.

"Аз мога да давам коментари относно качеството на съдийството. А дали има преднамереност, или грешките са плод на некомпетентност? В момента залагам на второто твърдение. Ако има някакви сигнали, с пълна готовност ще се заемем да помагаме на разследващите органи да се установи каква е истината“, допълни министърът. 

Той коментира и скорошните изяви на най-добрия ни тенисист Григор Димитров, който първо критикува АТР турнира в София, а после се коригира и каза, че не е разбран правилно.

"Всеки си има мнение. Видяхме, че той каза едно, след това се коригира и каза друго. Аз не съм видял досега една критика, че ATP турнирът е излишен за България и не би трябвало да го има. Първо - показахме, че българската публика е изключително компетентна и заслужава да има подобен турнир. Второ - този турнир е реклама за целия български спорт, за българската държава и дава възможност на хиляди български деца да се докоснат до магията на най-големите тенисисти - каза Кралев. - Мисля, че се получи ситуация тип "изгубени в превода". Видяхте, че Григор Димитров първо говори на български, след това се обясни на английски. Но всичко е наред и нямаме конфликтни точки. Много пъти съм казвал, че всеки състезател сам си избира как да протече подготовката му, как да подреди календара си и в кои състезания да участва. Аз съм с най-добри чувства към Григор. Желая му успех и през следващата година да си върне формата, в която беше през 2017-а".

Ключови думи:

Красен Кралев, ММС
Все още няма коментари

Още

Спортното министерство смята да обжалва ПУП на Борисовата градина

17.05.2019

911 4
Държавата подкрепя идеята за нов стадион на "ЦСКА-София"

16.04.2019

208
Балкански мондиал: Мечти vs. Реалност

13.04.2019

TFMethods.com

700

Влез или се регистрирай за да коментираш

×