Медия без
политическа реклама

Капитанката на грациите: Ред е да дам път на младите

12 Авг. 2019
БФХГ
Невяна Владинова

Капитанът на националния отбор по художествена гимнастика Невяна Владинова обяви, че е дошло време да даде път на младите. Тя спечели контролното състезание, след което от федерацията обявиха и състава за световното първенство в Баку (Азер) през септември. Владинова обаче ще участва в квалификациите само на два уреда - лента и бухалки, а Катрин Тасева и Боряна Калейн ще представят всичките си 4 съчетания. Световното е квалификация и за олимпиадата в Токио 2020 г., като българките ще гонят две квоти. От федерацията обявиха, че решението Тасева и Калейн да играят всичките си съчетания е взето и на базата на резултатите през годината.

"На база резултатите ни през годината на големите форуми мисля, че е редно четирите съчетания да изиграят Боряна Калейн и Катрин Тасева. Те абсолютно заслужиха и извоюваха правото си на това. Аз използвах всички шансове, дадени ми през годините, и сега е ред да отстъпя на по-младите. Обичам момичетата и, разбира се, съм плътно до тях като капитан на отбора и ще дам всичко от себе си, за да помогна с каквото мога", заяви Владинова пред Фейсбук страницата на федерацията.

Президентът на БФХГ Илиана Раева също защити решението на главния мениджър Бранимира Маркова. "Състезанието ще е тежко, залогът е огромен и ние не можем да си позволим да рискуваме с 4-3-3. Преди няколко месеца казах, че които и две гимнастички от трите да решим да играят, ще е вярното решение и която и да отпадне, ще е грешното", каза Раева и похвали Владинова за "отговорността и смелостта ѝ".

Още по темата