Медия без
политическа реклама

Калейн може да спре с художествената гимнастика

Още не знам какво решение ще вземе Боряна, заяви мениджърът на националния отбор

31 Март 2023
БФХГ
В отсъствието на Боряна Калейн главният мениджър на националките Бранимира Маркова (в гръб) реши мястото ѝ в турнира за Световната купа в София да заеме Ева Брезалиева (вдясно).

Звездата на българския национален отбор по художествена гимнастика Боряна Калейн може да прекрати състезателната си кариера. Това стана ясно от думите на главния мениджър на тима ни Бранимира Маркова в часове преди началото на турнира за Световната купа в София (31 март - 2 април).

Още преди седмица 22-годишната състезателка на "Левски Триадица" обяви, че няма да се появи в зала "Арена София" този уикенд заради здравословни проблеми. Заболяване в последния момент попречи на Калейн да участва и на световното първенство в столицата ни в края на миналото лято.

"Боряна се чувства по-добре, за момента. Трябва да се говори с нея. Все още не знам какво решение ще вземе - заяви Маркова пред БНР. - След първото си състезание в Тарту тя прекъсна тренировките си. Това, което според мен ѝ липсва, е постоянство, за да може да запази спортната си форма. За момента състезанията са ни едно след друго и ако тя реши да продължи, ще трябва да тренира много усилено, за да може да се справи."

Мястото ѝ на килима за Световната купа в София ще заеме Ева Брезалиева, а другата ни представителка в индивидуалната надпревара ще бъде Стилияна Николова.

"Заради оттеглянето на Боряна се наложиха някои промени - посочи Маркова. - В първоначалните ни планове беше заложено Боряна да вземе участие както тук, така и на другите турнири за Световната купа. Сега давам равен шанс на всички, защото в Ташкент планирам да участват Татяна Воложанина и Магдалина Миневска, а в Баку - Ева Брезалиева и Стилияна Николова."

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?