Медия без
политическа реклама

Илиан Илиев вдигна националите с три места в класацията на ФИФА

България още е извън първите 80 отбора, но поне изпревари Габон и Люксембург

30 Ноем. 2023
Назначението на Илиан Илиев за селекционер се отрази и на резултатите на националния отбор, и на класирането ни в ранглистата на ФИФА.
ЕПА/БГНЕС
Назначението на Илиан Илиев за селекционер се отрази и на резултатите на националния отбор, и на класирането ни в ранглистата на ФИФА.

Леката нотка на оптимизъм от мачовете на националния отбор по футбол след назначението на Илиан Илиев за селекционер се пренесе и върху мястото ни в месечната класация на ФИФА. България се придвижи с три места напред в сравнение с предишното подреждане (б.ред. - от 26 октомври, когато бе уволнен предишният селекционер Младен Кръстаич) и вече е №81 в света. Така след нас останаха съставите на Габон и Люксембург, макар че страната ни ще завърши годината извън първите 80 отбора.

Заслугата за прогреса ни са двете равенства 2:2 - с Унгария и Сърбия, в последните ни мачове в квалификационната група за Евро 2024. Това бяха и първите два двубоя под ръководството на Илиев.

В следващите месеци България няма да успее да се придвижи напред, тъй като няма планирани мачове. Планира се контрола през март, но все още не е уточнен съперникът.

Начело в класацията на ФИФА продължава да бъде световният шампион Аржентина, следван от вицешампиона Франция, а Топ 5 се допълва от Англия, Белгия и Бразилия.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата