Медия без
политическа реклама

Хърн: Договорът за Пулев - Джошуа се бави заради глупави неща

Всеки път, в който го преправяме, отпадат по два проблема, заяви промоутърът на британеца

29 Февр. 2020
Еди Хърн е сигурен, че договорът за мача между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев ще е готов в близките дни.
ЕПА/БГНЕС
Еди Хърн е сигурен, че договорът за мача между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев ще е готов в близките дни.

Договорът за мача за световните титли по бокс в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа се бави заради "глупави неща". Това обяви промоутърът на британеца Еди Хърн. Той води преговори с двете компании, които представляват българина - "Топ Ранк" и "Епик Спортс", като двата щаба на два пъти получаваха отсрочки от международната федерация по бокс (IBF), за да стигнат до сделка. Тъй като това още не се е случило, IBF назначи търг за правата за организиране на срещата, който трябва да се състои на 3 март в Спрингфийлд, Ню Джърси (САЩ). Хърн обаче вярва, че мачът ще се състои на 20 юни на стадиона на "Тотнъм" в Лондон. Той обясни, че забавянето на преговорите е и заради това, че в "Топ Ранк" са били заети покрай организацията на реванша между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър миналата събота. 

"Разбрали сме се за условията, в момента пишем договора. Преговаряме за неща като билети, съдии. Те искат неутрални съдии, но трябва да говорим за това с британския боксов борд, а това ще отнеме още 2-3 дни. Но всички върви доста гладко. Наистина са малки детайли. Преправяме и преправяме договора и всеки път, когато го пишем отново два от проблемите изчезват. Така че обсъждаме пътувания, съдии, пресконференция, дали "Топ Ранк" ще има боксьори в някои от подгряващите мачове. Това са дребни неща, но искаме да сме сигурни, че няма да има никакви спорове, когато го подпишем", каза Хърн пред ESPN. 

Той обясни, че разпределението на парите от мача ще е 65% на 35% в полза на Джошуа, както гласи и правилника на IBF при задължителни защити. Хърн държи в договора за мача да има клауза за реванш.

"Това важи за всички мачове на Джошуа. Ако Пулев откаже клауза за реванш, ние няма да приемем мача и той ще загуби най-големия хонорар в кариерата си. Ще се бие с Чарлс Мартин за вакантната титла и за 500 000 долара. Така че мачът е почти готов. Сега видях още една чернова на договора. Наистина точките за дискусия са глупави неща", допълни Хърн.

Промоутърът на Пулев - Боб Аръм, обаче заяви, че двете страни далеч не са се разбрали. Той дори твърди, че Пулев не иска да се бие с Джошуа във Великобритания и именно заради това ще се стигне до търг.

"Всеки, който говори за мач между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, го прави прибързано. Джошуа трябва да се бие с Пулев и имаме голям проблем с мястото. За Пулев и Джошуа британският боксов борд не сътрудничи много. Пулев сега отива на търг, защото не иска да се бие във Великобритания. Няма да отидем там, защото няма да получим равни условия", каза Аръм пред World Boxing News.

Последвайте ни и в google news бутон