Quantcast

Медия без
политическа реклама

Хегемонът "Блус" набързо си разчисти пътя до финала

Рекордьорът "Бизони" поведе след драматична победа срещу "Койоти" в другия 1/2-финал

12 Септ. 2022ЯВОР ЕВТИМОВ

Тоталното превъзходство на "София Блус" в настоящето на българския бейзбол намери поредното си цифрово изражение. Носителят на всички три титли на родна сцена през последните четири сезона преодоля 1/2-финалите на националното първенство с общ резултат 35:0 за 12 ининга в два мача срещу "Академици" (София).

"Блусарите" затвориха набързо серията във формат "2 от 3" с два 6-инингови нокаута - 15:0 като домакини в първата среща в събота и 20:0 като гости във втората в неделя (10-11 септември). И двата мача се играха на ст. "Октомври" в Студентски град.

Откриващият двубой беше еднолично шоу в защита на питчер №1 в България Евгений Черноземски. 30-годишният десничар затвори "ноу хитър" с 15 страйкаута (от общо 18 аута в срещата). В нападение шампионите изстреляха три хоумръна - соло на Георги Георгиев, двоен на Димитър Насъпов и двоен на Николай Каращранов, фиксирал преждевременния край по милостивото правило за 15 т. разлика.

Във втория мач на възвишението за "сините" се качи ветеранът Стефан Бешков, но ефектът беше същият - атаката на "академиците" не само не можа да отбележи точка, а почти не успя да изкара топката от инфилда. Александър Насъпов пък удари нов хоумрън за "Блус".

Носителят на всички три титли в българския бейзбол през последните четири сезона "София Блус" получи честта да открие плейофите в първенството.

Съперникът на софиянци в спора за шампионския трофей ще бъде определен този уикенд в регионалното дерби между "Бизони" (Благоевград) и "Койоти" (Дупница). Първата среща се изигра вчера и рекордьорите с 22 титли на страната се наложиха драматично с 13:11 като домакини на своя ст. "Портър Фийлд" в благоевградския парк Бачиново.

Вторият мач е в събота (17 септември) на терена на "койотите" - дупнишкия ст. "Левски". При необходимост мач №3 ще се играе обратно в Благоевград в неделя (18 септември).

Паралелно започнаха и плейофите за разпределяне на местата от 5-о до 7-о в крайното класиране на Българската бейзболна лига за сезон 2022. В първата среща от столичния трибой "Атлетик" (София) победи "НСА-Лъвове" (София) с 9:2. Цял мач за "атлетите" хвърля Мартин Велинов, който се открои и в нападение с двоен хоумрън.

Третият тим в долната половина на таблицата е "Юнак" (София), който в следващите две недели ще премери сили с "Атлетик" (18 септември) и "НСА-Лъвове" (25 септември).

 

ПЛЕЙОФИ В ББЛ 2022

1/2-финали (2 от 3)

10 септември (събота)

"Блус" - "Академици" 15:0 (6 ининга) (1-0 в серията)

11 септември (неделя)

"Бизони" - "Койоти" 13:11 (1-0)
"Академици" - "Блус" 0:20 (6 ининга) (0-2)

17 септември (събота)

15:00    "Койоти" - "Бизони"                    "Левски"                 Дупница

18 септември (неделя)

15:00*   "Бизони" - "Койоти"             "Портър Фийлд"         Благоевград

---
*Ако се наложи


5-7-о място

11 септември (неделя)

"Лъвове" - "Атлетик" 2:9

18 септември (неделя)

10:00    "Атлетик" - "Юнак"                   "Октомври"                София

25 септември (неделя)

10:00    "Юнак" - "Лъвове"                    "Октомври"                София

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?