facebook
twitter

Спорт

Григор Димитров се отдаде на благотворителност в Маями

Тенис звезди храниха бездомни, боядисваха къщи, посещаваха деца и осиновяваха кучета преди турнира "Мастърс"
131
 Instagram
Григор Димитров позира с останалите тенис звезди в центъра за настаняване на бездомни жени и деца в Маями, където готвиха и раздаваха храна.

Григор Димитров се включи в голяма група звездни тенисисти, които се отдадоха на благотворителност в навечерието на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Маями (САЩ, $8,36 млн.). По инициатива на организаторите десетки топ играчи при мъжете и жените станаха лица на кампанията "Маями Оупън Обединява" и посветиха времето си на най-различни каузи.

Българинът бе част от екип с Давид Ферер, Борна Чорич, Гарбине Мугуруса и Анет Контавейт, които заедно посетиха един от центровете за настаняване на бездомни жени и деца в Маями. Там Григор и съмишлениците му приготвиха и сервираха храна на нуждаещите се.

Същевременно Доминик Тим, Миомир Кечманович и Гуидо Пея помогнаха в ремонта на къща, като боядисваха и засаждаха дървета. Техните усилия бяха в помощ на организация, осигуряваща домове на възрастни и хора с увреждания.

Близнаците Боб и Майк Брайън прекараха деня с деца в онкологичния център в града. Александър Зверев, Джон Иснър и Роберто Баутиста Агут бяха гости в приют за бездомни животни, където положиха грижи за обитателите. Саша толкова се трогна, че лично осинови едно от кучетата.

Най-голямо струпване на тенис звезди имаше на централния корт на ст. "Хард Рок", където бе организирана беседа с деца по образователна програма на УНИЦЕФ. В събеседници на малчуганите се превърнаха Кей Нишикори, Стефанос Циципас, Марин Чилич, Ник Кириос и Николас Хари.

Същинската част от турнира "Мастърс" трябваше да започне късно снощи, след като програмата във вторник бе провалена заради дъжд в Маями. Димитров е поставен под №24 и очаква във II кръг победителя от двубоя между Беноа Пер и Фелисиано Лопес.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Демоните все така се лутат в главата на Григор Димитров

23.01.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

3851 24
Тенисът се сбогува с Каролин Вожняцки

24.01.2020

823 5
Новобранец спря Димитров във II кръг на Australian Open

22.01.2020

974 8

Коментари

Mikhayl Andreev

  Артисали са му пари. До 2015 година е получил над 500 000 лева държавна помощ, спечелил е над 15 млн долара.( Пише в Интернет).

Влез или се регистрирай за да коментираш

×