Медия без
политическа реклама

Гимнастичките взеха 4 сребърни медала в Ташкент

Боряна Калейн набира сериозна скорост, обяви президентът на федерацията Илиана Раева

22 Апр. 2019
БГНЕС
Боряна Калейн

Българките Боряна Калейн и Невяна Владинова спечелиха общо 4 сребърни медала на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент (Узб). Калейн бе втора в многобоя в събота, а вчера си осигури още две отличия - на топка и лента. Невяна Владинова пък завърши втора на бухалки.

Във финала на топка Калейн получи оценка 20,400 точки. Другото сребърно отличие за нея бе на лента, където въпреки допуснатите неточности тя се нареди на второ място с 18,850 точки. Владинова остана пета във финалите на тези два уреда, но се справи добре на бухалки, където получи 20,250 точки и се нареди на второ място. Калейн остана седма в този финал след изпускане на бухалка. Единственият финал без българка на подиума бе на обръч, където Владинова завърши пета, а Калейн - осма. 

Президентът на федерацията Илиана Раева похвали Калейн за представянето и каза, че Владинова може повече. "Калейн затвърди мощния си старт през този сезон. Тя набира сериозна скорост и независимо че допусна две много груби грешки на обръч, успя веднага след това да се овладее и да покаже много добра концентрация и игра на топка. Това е най-големият успех за нея! Не толкова медалите, които спечели. Тя играе ли, медалът е сигурен. Невяна не е щастлива от представянето си и в София, и в Ташкент. И с право. Тя е в най-добра форма, с много силни композиции и с големи шансове за медали. Доказа го на бухалки, въпреки че максимумът й е друг", каза Раева.

Рускинята Александра Солдатова спечели златните медали на обръч, топка и бухалки. Друга рускиня - Анастасия Гузенкова, бе първа на лента.

Още по темата