Медия без
политическа реклама

Гари Уилсън направи 199-ия максимален брейк

Англичанинът би Джон Хигинс и се класира за финала на Откритото първенство по снукър на Уелс

18 Февр. 2024
Таблото в зала "Веню Къмри" в Ландидно е увековечило брейка от 147 точки на Гари Уилсън във втория фрейм срещу Джон Хигинс.
WORLD SNOOKER
Таблото в зала "Веню Къмри" в Ландидно е увековечило брейка от 147 точки на Гари Уилсън във втория фрейм срещу Джон Хигинс.

Англичанинът Гари Уилсън направи петия максимален брейк в професионалната си кариера в снукъра. 38-годишният играч от Уолзенд произведе комбинацията от 147 точки във втория фрейм от 1/2-финала на Откритото първенство на Уелс срещу Джон Хигинс късно в събота.

Забележителното е, че Уилсън беше в серия за максимум и в откриващата партия с шотландеца, но на кота "104" пропусна предпоследната червена топка. При открилия му се веднага втори шанс той вкара всички 15 червени с 15 черни и разчисти цветовете, завършвайки с резултат от 151 точки, понеже брейкът му започна след фаул на Хигинс.

Така зрителите в зала "Веню Къмри" в Ландидно станаха свидетели на 199-ия максимален брейк в историята на снукъра и 10-ия през настоящия сезон. Само от началото на 2024 г. вече има пет 147-ици, три от които дойдоха в последните десетина дни - Кайрън Уилсън реализира една на 6 февруари, а самият Джон Хигинс постигна една на 10 февруари.

С общо 5 максимума във визитката си Гари Уилсън се изравни на осмо място във вечната ранглиста на джентълменския спорт с Том Форд, Нийл Робъртсън, Марко Фу, Марк Селби и Кайрън Уилсън. На върха е Рони О`Съливан с 15 брейка от 147 т., следван от Хигинс с 13.

В самия двубой Уилсън се наложи над Вълшебника от Уишоу с 6:4 и днес ще играе за титлата от "Уелш Оупън". Другият финалист е сензацията в турнира Мартин О`Донъл, който в изцяло английския сблъсък от 1/2-финалите надделя с 6:5 над Елиът Слесър. На предното стъпало заемащият 76-о място в ранглистата състезател елиминира световния шампион Лука Бресел с 5:3.

Финалът във формат "9 от 17" ще се проведе в две сесии - от 15:00 и 21:00 ч. наше време, като вечерната ще бъде излъчвана пряко по "Евроспорт 1".

Последвайте ни и в google news бутон