Медия без
политическа реклама

Фюри продължи психовойната с Усик

Англичанинът отказа да погледне украинеца в очите преди най-чакания мач в профибокса

17 Май 2024
Тайсън Фюри стои демонстративно със скръстени ръце, докато Александър Усик очаква да срещне погледа му.
ЕПА/БГНЕС
Тайсън Фюри стои демонстративно със скръстени ръце, докато Александър Усик очаква да срещне погледа му.

Два дни след като бащата на Тайсън Фюри влезе във физически конфликт с екипа на Александър Усик, самият английски боксьор продължи психоатаката спрямо своя украински опонент в най-чакания мач в професионалния бокс. Двамата шампиони в тежка категория ще се изправят в събота вечер в Рияд в сблъсък за абсолютната световна титла, който ще обедини поясите на WBA, IBF, WBO, IBO и WBC. Първите четири са притежание на 37-годишния Усик (21-0, 14 нокаута), а последният - на 35-годишния Фюри (34-0-1, 24 нокаута).

Двамата непобедени на профиринга боксьори дадоха традиционната съвместна пресконференция в саудитската столица. Срещата с медиите трябваше да приключи с обичайното позиране за снимки и т. нар. фейсоф - заставане лице в лице пред камерите и фотоапаратите. Съперниците наистина застанаха един пред друг, но британецът демонстративно се обърна настрани и отказа да погледне украинеца в очите.

Вместо това Циганския крал първо скръсти ръце, а после взе да прави подигравателни жестове и да се кълчи пред репортерите, нахлупил шапка с периферия, която впоследствие свали. През цялото това време Усик стоеше втренчен в главата на Фюри, но така и не беше удостоен с поглед.

►WATCH FURY/USYK: https://bit.ly/SkyFuryUsyk►SUBSCRIBE http://bit.ly/SSBoxingSubTyson Fury and Oleksandr Usyk go head-to-head at final press conference►TWITT...

След като двамата напуснаха сцената, англичанинът обясни с насмешка защо е отказал да погледне противника си:

"Той е много страшен на вид. Не исках да треперя. Сега съм тук, за да си почина и да изчакам съботната вечер. Всичко, което се говори, е свършено."

Като цяло пресконференцията премина в дух на взаимно уважение, но все пак Фюри не пропусна да демонстрира типичната си самонадеяност:

"Мачът е много важен. Ще го кажа кратко и просто. Искам да благодаря на Бог за тази победа, която вече имам. Благодаря на Усик, че се появи и ме предизвика. Благодаря на феновете, които излязоха да ме подкрепят. Бог да благослови. Аз съм готов. Нямам какво да кажа, но съм готов. Бог да го благослови и ще му кажа една молитва да излезем цели и да се върнем при семействата си."

Усик пък беше съвсем лаконичен: "Нека направим история. Достатъчно."

Специални гости в залата бяха легендите Ленъкс Люис и Ивендър Холифийлд. Именно те двамата са последните боксьори, които се биха за абсолютната световна титла в тежка категория - през 1999 г. в Лас Вегас британецът победи американеца с единодушно съдийско решение.

Последвайте ни и в google news бутон