Медия без
политическа реклама

Футболен национал подписа със "Спарта" (Прага)

26 Юни 2020
Спарта Прага
Мартин Минчев позира с екипа на "Спарта" (Прага)

Националът по футбол Мартин Минчев подписа договор със "Спарта" (Прага). Новината първо съобщи треньорът на досегашния му отбор "Черно море" - Илиан Илиев. След домакинското равенство 2:2 с "Етър" от група А на втората осмица в Ефбет лига той заяви, че 19-годишният нападател е подписал по-рано днес с най-популярния чешки клуб. По-късно и от "Спарта" потвърдиха новината, като разкриха, че договорът на българския национал е до лятото на 2024 г.

"Аз съм много щастлив, че съм в "Спарта". Искам да спечеля поне няколко трофея с този отбор", бяха първите думи на Минчев пред клубната телевизия на "Спарта". Спортният директор на чешкия клуб Томаш Росицки допълни: "Треньорът (б.ред. - Вацлав Котал) може да го използва на много позиции на терена. В бъдеще той може да се окаже много ценен за нас. Което е най-важното - той не е само талантлив, а е също и много мотивиран и трудолюбив. Това е точно типът играч, който искахме да имаме в "Спарта"!"

Сумата, заплатена на "Черно море" до момента не е обявена официално. Според чешкото издание iSport.cz, варненският клуб ще получи за талантливия си футболист 2 млн. евро. Интерес към Минчев имаха още най-вече от шотландския "Селтик", а също така от белгийския "Андерлехт" и италиански клубове. Преди време той беше на проби и в "Торино".

Иначе за самия мач с "Етър" Илиан Илиев заяви: "Естествено, че когато не побеждаваме у дома или където и да е, сме недоволни. Първото полувреме си беше откровено като контрола, вкарахме малко случаен гол. Да играеш от 18:30 ч. не е много приятно. Лошото е, ако започнем да свикваме на това темпо за важните баражи. Ще е огромен проблем. Добре че ни вкараха два гола, че да се осъзнаем. Ние с тези 3-4 седмици подготовка сме малко със затворени очи.  Другите отбори, които имат бази и няма нищо лошо не са спирали да тренират, виждаме, че са на по-добро ниво".

 

Още по темата