facebook
twitter

Спорт

"Ферари" все пак подаде жалба срещу наказанието на Фетел от Канада

53
ЕПА/БГНЕС
След финала в Монреал ядосаният Фетел размени на своя глава табелките с номера 1 и 2 пред болидите, като сложи №1 пред своето "Ферари" и №2 пред "Мерцедеса" на Хамилтън.

Отборът на "Ферари" обяви официално, че е подал жалба в международната автомобилна федерация FIA за ново разглеждане на наказанието на Себастиан Фетел от състезанието за Гран при на Канада на 9 юни в Монреал, съобщава ClubS1.com.

Четирикратният световен шампион бе санкциониран с добавяне на 5 секунди към времето, защото извърши опасна маневра спрямо преследващия го Люис Хамилтън ("Мерцедес"). Так, макар че завърши първи, той остана втори в класирането, тъй като Хамилтън финишира на малко повече от секунда след него. 

Първоначално във "Ферари" прецениха, че няма смисъл да обжалват наказанието, при положение че това принципно не се допуска от правилника. Но пък жалбата е допустима, ако се намерят нови значителни елементи и доказателства, свързани с инцидента, и бъдат представени и признати за такива от FIA.

Явно такива са намерени. По всяка вероятност FIA ще възложи на стюардите, ангажирани за предстоящото състезание за Гран при на Франция (този уикенд), да се занимаят със случая. Те първо ще трябва да решат дали наистина има нови доказателства и факти. И ако преценят, че има, ще преразгледат ситуацията.

Според шефа на "Мерцедес" Тото Волф пък Фетел може дори да получи по-голямо наказание, ако се стигне до ново обсъждане на инцидента.

Все още няма коментари

Още

Какво точно лекуват на Михаел Шумахер?

21.09.2019

3145
Фетел: Понякога нямам пълно доверие на колата

20.09.2019

65
Състезание от F1 в неделя може и да няма

17.09.2019

4788

Влез или се регистрирай за да коментираш

×