Медия без
политическа реклама

Ексцесиите на последния мач на "Армията" излязоха солено на "ЦСКА-София"

Клубът бе глобен общо с 21 300 лв. от БФС, но все пак се размина с лишаване от домакинство

19 Дек. 2023
СПОРТАЛ
Футболистите на "Лудогорец" бяха принудени да се прибират в съблекалнята под засилена полицейска охрана след края на последния мач на ст. "Българска армия" и това струваше скъпо на "ЦСКА-София".

"ЦСКА-София" ще трябва да плати обща глоба в размер на 21 300 лв. заради поведението на своите фенове по време на последния мач на ст. "Българска армия", реши Дисциплинарната комисия към БФС. На 10 декември вицешампионът посрещна носителя на титлата "Лудогорец" в дербито на ХХ кръг, но мачът завърши с грозни сцени, породени от победния гол на разградчани в самия край. Стигна се до опити за саморазправа с футболисти на гостите, а треньорът на вратарите Здравко Здравков бе улучен с хвърлен предмет.

Бившият нападател на ЦСКА Спас Делев се превърна във футболиста, отбелязал последния гол на ст. Българска армия".

Все пак Дисциплинарната комисия реши да не наказва "ЦСКА-София" с лишаване от домакинство, нито дори с последно предупреждение. Най-голямата глоба е 4000 лв. - за изстреляни ракети. Има и три по 3000 лв. - за възпламеняване на бомбички на терена, за обидни и нецензурни скандирания, както и за използване на факли и димки довели до трикратно спиране на играта. По 2000 лв. са санкциите за хвърлени факли на пистата, за използване на лазерни устройства за заслепяване на състезател на съперниковия отбор, за хвърлени множество предмети, както и за неспазване изискванията за осъществяване на надеждна охрана на футболната среща. Има и глоба от 300 лв. за нерегламентирано използване на факли и димки.

От "ЦСКА-София" към момента не са коментирали голямото наказание. Всъщност първият официален мач на отбора за 2024 г. ще бъде и първи, в който домакинството ще е вече на националния стадион "Васил Левски", където "ЦСКА-София" ще посреща гостуващите отбори до завършването на тоталното обновяване на ст. "Българска армия", за което все още няма обявен краен срок.

Още по темата