Quantcast

Медия без
политическа реклама

Джошуа: Ще е страхотно Пулев да изчака мача ми с Фюри

Световният шампион предпочита да направи двубой за обединяване на всички титли

16 Апр. 2020
ЕПА/БГНЕС
Логично е да има мач между мен и Фюри, каза Джошуа.

Световният шампион по бокс Антъни Джошуа предпочита да направи мач с Тайсън Фюри за обединяване на всички титли в тежка категория пред това да защитава поясите си срещу Кубрат Пулев.

Британецът заяви, че се надява да бъде намерен вариант Пулев да изчака мач между него и сънародника му. Джошуа държи три от четирите световни титли - на IBF, WBA и WBO, а Фюри взе четвъртия пояс - на WBC, след победата с нокаут срещу Дионтей Уайлдър през февруари, като двамата имат договор за трети мач.

За да има двубой между двамата британци, Пулев и Уайлдър трябва да получат пари, за да изчакат. Джошуа смята, че това, че Пулев и Фюри работят с един промоутър в САЩ - Боб Аръм и компанията "Топ Ранк", може да помогне.

"Би било страхотно да кажат на Пулев: "Най-добре е засега да изчакаш" и да кажат на Уайлдър "сега имаме по-важен мач, радвай се на пилето в Алабама, докато ние направим мач във Великобритания". Този мач трябва да се случи, защото никога повече няма да има подобна възможност", каза Джошуа пред "Скай Спортс".

Според него Фюри не може да твърди, че е №1 в категорията, докато двамата не се срещнат. Той директно предизвика сънародника си: "Ела и се бий. Ако наистина искаш да казваш, че си №1, ела и се бий с мен. Да го направим! Аз държа останалите пояси, така че е логично да се срещнем. Имам три пояса, той е шампион на WBC. Какво ще докаже мач между нас? Ще има една доминираща фигура в тежка категория, един безспорен световен шампион. Логично е - за да докажа, че съм №1, трябва да се бия с Тайсън Фюри. А той трябва да се бие с Антъни Джошуа."

"If you really want to say you are number one, come and fight me" 👀@anthonyfjoshua has a message for @Tyson_Fury to prove who is the heavyweight number king! pic.twitter.com/GD73tSzZ9c

— Sky Sports News (@SkySportsNews) April 16, 2020

Пулев и Уайлдър обаче нямат намерение да чакат мач за обединяване на титлите. Вчера американецът заяви, че няма търпение да направи третия си двубой срещу Фюри и вярва, че ще го спечели. Очаква се срещата да е през октомври.

"Защо да не искам този мач? Фюри знае, че срещу него не бях аз. Аз го знам също. Това не беше истинският Дионтей Уайлдър, имаше нещо сбъркано. Аз не виждам Фюри като шампион. Той не е шампион все още, защото имаме още един мач", каза Уайлдър.

Той намери редица оправдания за загубата си - от тежкия костюм, с който излезе на ринга, през контузия, до решението на един от треньорите му да хвърли кърпата в 7-ия рунд. Уайлдър все още не вижда проблем в собственото си представяне: "Когато си свалих маската (б.р. - с която излезе на ринга за двубоя), знаех, че нещо не е наред. В този спорт съм от много време, така че хората знаят как съм. Хората, които познават бокса, знаят, че това не беше Дионтей Уайлдър. Бях зомби тази вечер. Не бях себе си, чувствах се като зомби."

Още по темата