Quantcast

Медия без
политическа реклама

Джошуа и Фюри подписват договор за два мача

Ние трябва да се справим с Пулев, а те - с Уайлдър, заяви Еди Хърн

14 Май 2020
ЕПА/БГНЕС
Джошуа и Фюри готвят два мача през 2021 г., въпреки че трябва да срещнат съответно Кубрат Пулев и Дионтей Уайлдър.

Световните шампиони по бокс в тежка категория Антъни Джошуа и Тайсън Фюри планират да направят два мача през 2021 г. Двамата държат всички титли в тежка категория - Джошуа е носител на поясите на WBA, WBO и IBF, а Фюри взе този на WBC след победа срещу Дионтей Уайлдър през февруари.

И двамата британци обаче трябва да преодолеят по един съперник, за да стигнат изобщо до мач за обединяване на всички титла. Джошуа трябва да се бие с Кубрат Пулев, а Фюри - да направи трети мач с Уайлдър.

Промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, се надява договорът за двата двубоя да бъде подписан сега: "Вероятно ще е за две срещи. Всяка сделка между Фюри и Ей Джей трябва да е за два мача. Не е условие, но подобна беше сделката на Фюри с Уайлдър. Това е най-големият мач в бокса, трябва да има два такива."

Хърн искаше двамата британци да се бият директно, но за целта Пулев и Уайлдър трябваше да получат пари, за да изчакат техните срещи. Това обаче няма да стане.

"Уайлдър няма да чака, така че Пулев ще е мачът за нас. Имах разговор в четвъртък, в който ми казаха: "Уайлдър няма да се дръпне, ние ще се погрижим за този мач, вие се погрижете за мача с Пулев, нека направим сделка за 2021 г." Нямаме проблем да подпишем още сега за 2021 г."

Той държи мачът между Джошуа и Пулев да се проведе във Великобритания, въпреки че мениджърът на българина Ивайло Гоцев заяви, че има възможност домакин на двубоя да е римският амфитеатър "Пула Арена" в Хърватия. Двубоят бе отложен заради пандемията от коронавирус, като все още не е ясно кога ще се състои. 

"Целта остава същата - мач във Великобритания. Вече приехме, че Джошуа ще се бие само веднъж тази година. Планът беше двубоят да е в началото на август, за да може да се бие отново през декември. Заради нужното време за подготовка и величината на тези галавечери, Ей Джей ще се боксира само веднъж през 2020. Надяваме се между септември и декември да разрешат да има фенове във Великобритания. Има шанс и да не го направят, тогава ще премести мача в друга държава. Имаме разговори с Близкия изток, Китай и Хърватия. Ще си дадем всяка възможност да е във Великобритания, но знаем, че може и да не стане. Искаме да отметнем задължителната защита преди обединителния мач догодина", каза още Хърн.

Фюри заяви, че след третия мач с Уайлдър му предстоят два двубоя с Джошуа: "Имам реванш с Уайлдър и след това два мача с Ей Джей. Очевидно ще го бия и той ще иска реванш. Уайлдър има клауза за трети мач. Някакъв вестник е написал, че е поискал 10 млн. долара, за да отстъпи, но няма да му платя никакви пари да чака, предпочитам да му взема скалпа още веднъж. Ще го бия отново на ринга, не бих му платил дори 2 млн., за да чака, предпочитам да му хвърля още един бой. Ще го победя за трети път (първият мач завърши наравно, но Фюри смята, че е бил ощетен - б.а.), да се надяваме, че това ще се случи до края на годината, а през 2021 г. ще направим най-големия мач в историята на бокса. Двама британци ще се бият за всички титли."

Фюри наскоро каза, че ще направи само още три мача, а след това ще се оттегли, но вече е променил мнението си. Той изреди няколко боксьори, които може да срещне, като в списъка му е и Кубрат Пулев:

"Обмислях го, имах три мача в договора си, остават ми още два - Уайлдър и Джошуа. Но ще продължа, защото няма какво друго да правя. На 31 г. съм, във форма съм, в добро психическо състояние, тренирам всеки ден по 3-4 пъти, какво друго да правя в живота си? Има много боксьори, които мога да бия. Дилиан Уайт, Джарел Милър, Кубрат Пулев Анди Руис, Луис Ортис, Даниел Дюбоа, Джо Джойс - много са."

Още по темата