Медия без
политическа реклама

Две одобрения делят "Берое" от смяна на собственика

Заради документални процедури треньорът Петър Хубчев все още не може да подпише договора си

Завърналият се на треньорския пост в "Берое" Петър Хубчев все още изчаква решаването на процедурни въпроси, за да може да подпише договора си.
БГНЕС
Завърналият се на треньорския пост в "Берое" Петър Хубчев все още изчаква решаването на процедурни въпроси, за да може да подпише договора си.

Две одобрения остава да бъдат дадени, за да може "Берое" да има нов собственик. Те се очакват първо от енергийния министър Александър Николов, а след това от Българския енергиен холдинг (БЕХ), който е принципал на настоящия притежател на акциите на футболния клуб - ТЕЦ "Марица-Изток 2".

Всички документи вече са подготвени - от страна на собственика, както и от страна на кандидата за акциите - учреденото в началото на годината "Сдружение за подкрепа на футбола "Берое".

Калкулирана е и стойността на материалните активи на "Берое", които трябва да бъдат поети от бъдещия собственик при осъществяване на сделката. Тепърва ще се изяснява по какъв начин сдружението ще плати за тях.

"Доколкото знам, "Берое" няма публични задължения. Текущо имаме една преоценка на активи, която новото Сдружение ще види дали ще ги купи или ще наеме активи за поддръжка на базата. Ние сме поставили условие да вземем клуба без задължения и при положение, че имаме финансова обезпеченост - спонсорски договори, дарителски сметки и помощ от Община Стара Загора. Дори с по-ниския бюджет, няма да имаме проблеми да задържим "Берое" във футболния елит през настоящия сезон", коментира преди дни пред Dsport адвокат Светослав Миневски, който е един от учредителите на сдружението и негов основен двигател. Той очаква самото прехвърляне да се осъществи в рамките на две-три седмици, след като бъдат получени съгласията от БЕХ и министъра. Именно Александър Николов обяви в края на годината, че ТЕЦ "Марица-Изток 2" спира издръжката на "Берое".

Първодивизионният футболен клуб "Берое" се запъти с бързо темпо към тежка финансова ситуация. Вчера новият министър на енергетиката Александър Николов обяви, че възнамерява да прекрати издръжката на клуба през ТЕЦ "Марица-Изток 2", който бе и собственик на акциите.

 

НА ИЗЧАКВАНЕ

В момента заради все още неосъществената смяна на собствеността, текущите решения в "Берое" се разписват от досегашното ръководство на клуба, но реално се вземат от "Сдружение за подкрепа на футбола "Берое". Тъкмо то покани най-титулованият треньор в историята на клуба - Петър Хубчев, да се завърне на поста. Бившият национален селекционер води подготовката на старозагорския тим от 26 януари насам. Той и екипът му обаче още не са подписали договорите, тъй като все още не е разтрогнат официално контрактът на предишния наставник - Петър Колев.

Но Хубчев вече работи активно по селекцията на отбора. Той убеди няколко футболисти да не прекратяват договорите си и да останат до края на сезона. Има и привлечен един нов играч - френският дефанзивен халф Кевин Тапоко, който идва от израелския "Апоел" (Хайфа). На проби в "Берое" има още двама чужденци, както и бившият национален вратар Владислав Стоянов (34 г.), който през лятото на м.г. прекрати кариерата си и започна работа като селекционер в "Лудогорец". Сега обаче той е получил покана за тестове в "Берое" и затова си е взел неплатен отпуск от разградския клуб. След съботната контрола на старозагорци срещу "Янтра" (Габрово) ще стане ясно дали ще бъдат предложени договори на Стоянов и останалите на проби.

Когато на 21 декември енергийният министър Александър Николов обяви, че финансирането за "Берое" от страна на ТЕЦ "Марица-изток 2" ще спре, това бе разтръбено на доста места като внезапна смърт за клуба.

 

Последвайте ни и в google news бутон