facebook
twitter

Спорт

Двама българи прескачат първия кръг на световното по бокс

33
 БФБокс

Двама от българските боксьори ще пропуснат I кръг и ще започнат директно от втория на световното първенство за мъже в Екатеринбург (Рус), което стартира вчера. В кат. 52 кг Даниел Асенов бе поставен под №5 и чака победителя от мача между Риджън Дейли (Ирл) и Алдомс Сугуро (Индз). При успех Асенов ще срещне спечелилия срещата между Майкъл Анджелети (САЩ) и Федерико Емилио Сера (Ит).

Радослав Панталеев (кат. 91 кг) също ще почива в I кръг, а в неделя ще се боксира с победителя от мача между Кирил Афанасев (Ирл) и Остин Аукусо (Авл). 

Петър Белберов (+91 кг) започва срещу Аюб Гадефа (Исп) в събота. При успех във II кръг той ще срещне водача в схемата Камшибек Кунакбайер (Каз), който е сребърен медалист от предишното световно в Хамбург (Гер).

Боян Асенов (57 кг) започва в сряда срещу Ник Вебер (Слвн), а Кирил Русинов (63) ще срещне Ахмад Щиви (Изр) в четвъртък. Преди световното треньорът на националния тим на България Жоел Арате обяви, че целта е поне един медал, а надеждите са свързани с по-опитните Даниел Асенов, Панталеев и Белберов.

Ключови думи:

бокс, Даниел Асенов
Все още няма коментари

Още

Само Антарктида и Австралия не са варианти за Пулев - Джошуа

21.01.2020

238
Пулев: Надявам се мачът с Джошуа да е в Истанбул

19.01.2020

305 1
Джошуа преговаря с конкурента на Пулев в Лондон

17.01.2020

258

Влез или се регистрирай за да коментираш

×