facebook
twitter

Спорт

Дину предложи реванш на Пулев в София

Комисията в Калифорния може да забави решенията си за българския боксьор до 48 дни
202
Фейсбук
Двубоят Пулев - Дину може да се повтори в София, ако българинът приеме офертата за реванш.

Румънският боксьор Богдан Дину предложи на Кубрат Пулев да направят реванш в София. Първият двубой между тях - на 23 март в Коста Меса (САЩ), завърши с победа с нокаут за българина в 7-ия рунд. Дину обаче подаде жалба, като твърди, че е получил няколко непозволени удара в тила, които са довели до поражението. Агентите на румънеца се надяват спортната комисия на Калифорния, която трябваше да разглежда жалбата късно снощи, да анулира резултата и да изтрие мача от статистиката и на двамата боксьори. А Дину поиска нов мач, този път в София.

"Ще го бия в неговия дом. Нямам търпение да има реванш, той не е по-добър от мен", каза той пред румънското издание "Проспорт". Агентът му - Сорин Флоря, е готов с предложение за съперник и на по-малкия брат на Кубрат - Тервел Пулев, който е европейски шампион в полутежка категория. Офертата за него е да срещне Цезар Журатони (10 победи и 1 загуба) или Даниел Буциуц (6 победи от 6 мача).

"За него сме подготвили Цезар Журатони. Той имаше лош период, но се върна по-силен и искаме да го включим в мач за континентална или интерконтинентална титла. Другият вариант е Даниел Буциуц, но имаме и други боксьори. Ще стане изключителна гала, в която съм сигурен, че Дину ще спечели. Богдан може да бие Пулев навсякъде", каза Флоря.

Освен жалбата на Дину спортната комисия на Калифорния трябва да разгледа и въпроса с лиценза на Пулев, който бе временно замразен след целувката с репортерката Дженифър Равало, известна като Джени Суши. Последната впоследствие подаде и съдебен иск срещу българина заради сексуално посегателство.

Заседанието на комисията започна късно снощи българско време в хотел "Милениум Билтмор" в Лос Анджелис. Според bTV комисията, която се състои от общо осем души, може да бави решенията и по двата казуса до 48 дни, а първото заседание е само за изслушване на засегнатите страни. 

Все още няма коментари

Още

Среща между федерациите определя кога Пулев ще се бие с Джошуа

13.12.2019

8
Джошуа: Пулев има голям опит и идва от боксово семейство

12.12.2019

80
IBF дава 30 дни на Джошуа и Пулев да се разберат за мач

11.12.2019

92 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×