facebook
twitter

Спорт

Димитров бил пред отказване от юношеския "Уимбълдън" през 2008 г.

Никога не съм си мислел, че няма да успея да стана тенисист, сподели бившият №3 в света
96
Снимка: Архив
17-годишният Григор Димитров показва шампионската купа от юношеския "Уимбълдън" през 2008 г., посрещнат на летище "София" от тогавашния председател на ДАМС Весела Лечева.

Шампионът от юношеския "Уимбълдън" през 2008 г. Григор Димитров е можело въобще да не участва в надпреварата при 18-годишните на най-престижния турнир от Големия шлем по тенис. Любопитната история отпреди 10 години разказа самият хасковлия във втората част от обширното интервю, което даде за bTV.

"Помня как във вечерта, преди да започне турнирът, влязох да тренирам. Тренирах пет минути, излязох от корта и исках да си тръгна, не исках въобще да участвам - сподели Димитров. - Бях ядосан, не се чувствах добре, не играех въобще добре. Бях изморен и нямах много време да се адаптирам към настилката. Пристигнах от турнири "Фючърс", на които участвах в Испания. Просто не знаех как да събера себе си, за да изиграя един добър мач. Знаех, че с всеки следващ мач влизаш в ритъм и така нататък. Същата вечер майка ми и баща ми бяха там, казаха ми някои неща... Георги Стоименов беше там също, треньорът ми... "Просто излез и играй!". Няма да забравя – играех първия мач на 15-и или 16-и корт. В първия сет другият водеше с 6:5 и имаше сетбол. Някак успях да спася този момент, спечелих сета и оттам нататък беше само и само направо."

27-годишният Григор се върна назад в спомените си до детството в родния Хасково, като подчерта, че е горд с произхода си. Същевременно живеещият в Монте Карло българин сподели, че изпитва носталгия, но призна, че на този етап не планира завръщане в родината.

"Споделям често със семейството си за желанието си да се прибера вкъщи, в България, да се разходя из природата. Има толкова места, на които не съм бил, искам да отида, да разбера повече за страната и да прекарам повече време със семейството си. За момента обаче няма никакъв шанс – това е пътят, по който съм поел и ще продължа до края. Разбира се, едно от нещата, които повтарям до ден днешен, е, че се гордея, че съм българин, че идвам от България, специално от Хасково – от такъв малък град. Винаги съм се гордял с това и съм искал всеки да знае", увери бившият №3 в света и настоящ №19 в ранглистата на АТР.

Запитан с какво щеше да се занимава, ако не беше станал тенисист, Григор Димитров отвърна:

"Аз съм любител на спортовете. Всеки спорт ми харесва – от състезание на коли до тичане на маратон. Спомням си как като бях малък, един от приятелите ме беше попитал: "Защо продължаваш да играеше тенис?". Отговорих: "Защото ми харесва". И когато ми задават въпроса "Ако не беше тенисист, какъв щеше да станеш?", не мога да отговоря – в главата ми беше само едно нещо: да стана тенисист и да играя добре тенис. И никога не съм си мислел, че няма да успея – може би това е един от най-големите ми плюсове."

Ключови думи:

тенис, Григор Димитров
Все още няма коментари

Още

Томова и Каратанчева отпаднаха още в I кръг на квалификациите

27.06.2019

24
Финалистът от 2018 г. прави най-голям "скок" в схемата на "Уимбълдън"

27.06.2019

53
Надал възнегодува срещу порядките на "Уимбълдън"

26.06.2019

507

Влез или се регистрирай за да коментираш

×