Медия без
политическа реклама

Деветият маратон в Плевен ще е в подкрепа на студент по медицина

Събитието ще е на 21 май и ще има 6 дисциплини за възрастни и деца

Стартът и финалът на маратона в Плевен отново ще бъдат на централния площад в Града.
Go Marvel
Стартът и финалът на маратона в Плевен отново ще бъдат на централния площад в Града.

Деветият Маратон на приятелството в Плевен ще се състои на 21 май (неделя) и отново ще бъде с благотворителна кауза. Тази   година целта е осигуряване на стипендия за студент в Медицински университет в Плевен, което е част от кампанията "Готови за успех" на фондация BCause.

Помощта е предвидена за студент с отличен успех, изгубил единия или двамата си родители или израснал в специализирана   институция. "Решихме с деветото издание на Маратон на приятелството в Плевен да помогнем и заедно да наберем средства за една стипендия на студент в Медицински университет в града. Искаме да подкрепим бъдещ лекар - млад, човек, който е избрал ученето за свой път към успеха и призванието да помага", коментира Станимира Георгиева от "Айс-Оупън", съорганизатор на събитието. Благотворителната кауза може да бъде подкрепена от всеки желаещ да направи дарение чрез сайта на събитието plevenmarathon.com, където ще се прави и записване за различните дисциплини.

А тази година отново ще бъде дадена възможност за изява на маратонци, любители на бягането и деца. Предвидени са 6 дисциплини - класически маратон (42,195 км), полумаратон   (21,1 км), щафета (2х10,5 км), 10 км, както и разделеното по възрастови групи детско състезание Fun Run Kids и 3-километровия масов крос "Аз мога".

Най-младият участник от предишните издания е бил едва на 2 г., а най-възрастният - на 85 г., при това пробягал успешно класическата дистанция.

До 8 март таксите са участие са на по-ниски цени. За децата, които се включат във Fun Run Kids, за всички участници в 3-километровия масов крос "Аз мога", за хората с увреждания, както и за всички над 60 г. организаторите предлагат безплатно записване.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

маратон, Плевен

Още по темата