facebook
twitter

Спорт

Дафовска се нареди 6-а сред легендите на биатлона

Със състезанието на ветераните официално бе открито европейското първенство в Беларус
223
facebook
Екатерина Дафовска (четвъртата от дясно на ляво на долния ред) позира с останалите легенди на биатлона, поканени за участие в състезанието в Минск.

Единствената олимпийска шампионка на България от зимни игри Екатерина Дафовска взе участие в "Състезанието на легендите" в биатлона. Надпреварата между именити ветерани се проведе като част от тържественото откриване на европейското първенство по биатлон в Минск (Блрс, 20-24 февруари).

Златната медалистка в индивидуалния старт на 15 км от Нагано `98 и настоящ президент на федерацията ни по биатлон се състезава в масовия старт и индивидуалната смесена щафета. В надпреварата поединично 43-годишната чепеларка зае 6-о място, след като допусна две грешки в двете стрелби и изостана на 1:09,4 мин. от победителката Надежда Скардино (Блрс), финиширала за 5:55,5 мин. (0 гр.) по съкратеното трасе в олимпийския център "Раубичи". Втора и трета с по 1 гр. се наредиха Анна Богали (Рус, +42,0 сек.) и Симоне Хаусвалд (Гер, +42,4).

В щафетата Дафовска си партнираше с 4-кратния световен шампион и носител на два олимпийски медала Владимир Драчов, започнал кариерата си в тима на Русия и завършил я като част от този на Беларус. Двамата пропуснаха общо 4 мишени и се наредиха на 7-о място сред десетте дуета, на 1:37,9 мин. от победителите - звездната двойка на домакините Надежда Скардино и Сергей Новиков. Втори се наредиха местната легенда Даря Домрачова и съпругът ѝ Оле Ейнар Бьорндален, а трети - Анна Богали и Фроде Андерсен.

Бьорндален завърши на второ място и в масовия старт при мъжете, спечелен от Андрей Дериземля (Укр). Топ 3 допълни Новиков.

"Състезанието на легендите събра голямо количество запалянковци, дори не всички успяха да влязат на трибуните - разказа президентът на беларуската федерация по биатлон Андриан Цибулски. - По време на европейското първенство очакваме още повече зрители. Чужденците и гостите ни от IBU са удивени от големия интерес на феновете към биатлона в Беларус. Всички са единодушни, че това ще е най-представителният турнир в цялата история на европейското първенство."

Състезанията от Евро `19 започват днес с индивидуалните състезания на 20 км при мъжете и 15 км при жените. Утре ще има индивидуална смесена щафета и класическа смесена щафета на 2х6+2х7,5 км. Останалите стартове поединично са през уикенда - спринтове на 10 км (мъже) и 7,5 км (жени) в събота и преследвания на 12,5 км (мъже) и 10 км (жени) в неделя.

България ще се представи с Красимир Анев, Владимир Илиев, Антон Синапов и Димитър Герджиков при мъжете и Емилия Йорданова, Даниела Кадева, Десислава Стоянова и Милена Тодорова при дамите.

Все още няма коментари

Още

Анев: Тренираме по пътищата и пак имаме прилични резултати

26.03.2019

31
Йоханес Бьо се превърна в легенда на биатлона

25.03.2019

58
Владимир Илиев е №1 по пари от наградни фондове сред биатлонистите ни

20.03.2019

175 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×