facebook
twitter

Спорт

Цветан Соколов: Трябва да си изчистим умовете

151
Ярослав Подлесних (вляво) забива топката през двойната блокада, изградена от Цветан Соколов и Светослав Гоцев (на преден план).

"Не играхме добре. Направихме много грешки, бяхме нервни. Трябва да се успокоим и да си изчистим умовете. Русия показа най-добрата си игра, макар ние да опитахме всичко, всяка възможност."

По този начин звездата на националния отбор по волейбол Цветан Соколов описа тежката загуба от Русия с 0:3 (-20, -20, -21), дошла след само час и 20 минути игра на минитурнира от Лигата на нациите в Куяба (Браз). Именно Соколов бе най-резултатен за тима ни с 15 т., също както и предния ден срещу Бразилия (14 т.), когато нашите отстъпиха на домакините с 1:3 гейма.

Загубата бе общо осма за българския отбор в Лигата срещу едва три победи. С 8 т. България е на 12-о място от 16 участници, докато Русия (9-2) е на трето с 26 т. Водачи с по 10-1 са съставите на Иран (30 т.) и Бразилия (27 т.), като иранците си осигуриха предсрочно участие във финалите на тазгодишния турнир. До края на редовния сезон всеки от тимовете има по 4 мача.

Първият от тях за българите бе снощи срещу Германия в Куяба. "Предстои ни мач с германците. Нов ден, нова възможност да покажем способностите си, но не може нищо да се предскаже", обобщи настроението в нашия отбор Цветан Соколов.

Българският тим се прибира утре за последния минитурнир - през уикенда в Пловдив, където ще посрещне отборите на на САЩ, Иран и Сърбия.

Все още няма коментари

Още

Търсят се съперници за волейболните национали

12.07.2020

65
Пранди тепърва ще гради стил на волейболния ни отбор

07.07.2020

101
България поема към Евроволей `21 на 7 януари в Израел

01.07.2020

67

Влез или се регистрирай за да коментираш