facebook
twitter

Спорт

"ЦСКА-София" поиска БФС да помогне на клубовете

146
 БГНЕС

"ЦСКА-София" стана вторият клуб след "Левски", който заговори за проблеми с приходите заради спряното първенство. Нещо повече - от "Българска армия" дори поискаха БФС да помогне на всички засегнати клубове в тази ситуация, тъй като те няма да получават нито пари от билети, нито от тв права. А в същото време има разходи за заплати на футболисти и служители.

"ЦСКА-София" стори това с обръщение към футболния съюз.

"Клубът ни няма как да генерира приходи през този период от своята спортна и маркетингова дейност, което ще доведе до големи финансови загуби от неизпълнени рекламни и спонсорски договори, продажба на билети, както и от планувани трансфери на свои футболисти.

Същевременно ще продължаваме да бъдем изряден данъкоплатец към държавата и коректен работодател към служители и състезатели, което ще ни коства значителни финансови средства.

Призоваваме Ви да окажете съдействие както на нас, така и на другите български професионални клубове и съвместно с държавата и правителството да предприемете наложителни стъпки, координирайки и изработвайки механизъм за компенсиране на тези загуби.

Убедени сме, че БФС има начини, по които това може да стане. Например в Италия вече са регламентирани подобни мерки за подпомагане на местните футболни клубове.

Вярваме, че със съвместни усилия ще успеем постигнем запазване на футболното първенство от провал и предотвратим ненужни фалити на някои от клубовете", се казва в откритото писмо.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Двойно се увеличиха кандидатите за схемата 60/40

06.04.2020

Обновена

387 2
Всичко за пандемията на 6 април

06.04.2020

2133 3
МВФ: Замърсяването е признак, че Китай се съживява

06.04.2020

285 1

Коментари

Тартамут

Не устойчивите модели вече няма кой да ги храни. Свиквай те и без паника.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×