facebook
twitter

Спорт

Член на Изпълкома: Националите недолюбваха Лечков

Венцеслав Стефанов се оттегля от ръководството на БФС, но преди това ще гласува против VAR
292
 Илияна Кирилова
Венцеслав Стефанов

Футболистите от националния отбор са били настроени срещу бившия първи вицепрезидент на БФС Йордан Лечков, който дълги години бе и отговорник за представителния тим. Това разкри членът на Изпълкома на футболния съюз Венцеслав Стефанов.

"Йордан Лечков наливаше масло в огъня, което не е необходимо нито за хората във футболния съюз, нито на самото първенство. Той е недолюбван от футболистите на националния отбор. Това е публична тайна", каза Стефанов на пресконференция.

Счита се, че именно предполагаем конфликт с Лечков е основна причина за отказа на Ивелин Попов от А отбора. Преди това вече бившият шеф в БФС имаше в различни периоди конфликти с Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров. Той също така многократно се изказваше снизходително за качествата на националите.

Стефанов освен това заяви, че смята да се оттегли от Изпълкома след конгреса на 7 юни. "Ще помагам отстрани на хора, които имат желание да се учат, стар съм вече. Каква работа имам в новия Изпълком, ако новите хора не работят правилно? Само да лая... Този, който е решил да се удави, няма смисъл да му се помага. Новото ръководство трябва да работи с държавата", обясни президентът на "Славия".

Той взе отношение и по два от най-важните въпроси, които ще се обсъждат на днешното заседание на Изпълкома - избор на нов председател на Съдийската комисия и разглеждане на предложението за въвеждане на системата за видеоповторение (VAR) в първенството ни. Стефанов се обяви твърдо против VAR.

"Нека да оставим футболът да си е футбол. При всички случаи съдиите ще бъркат, но се вижда кога е умишлено. Платини каза, че VAR е бич за футбола. Когато е човешка грешка, то се вижда. Когато ние ги търсим (грешките), тогава се извършват издевателства над другите отбори", заяви Стефанов. А за Съдийската комисия мнението му бе: "Не съм сигурен дали се подобри съдийството след смяната на Данчо Сталев като съдийски шеф. За много неща е "стани Тоше, седни Гоше", което не е добре за българския футбол".

Все още няма коментари

Още

"Аутсайдери" са на крачка от 1/4-финал в Шампионската лига

19.02.2020

Обновена

92
Адвокат на Пеевски дари 140 000 лв. на "Левски"

19.02.2020

Обновена

1905 11
Шеф в "Сити": Наказанието от УЕФА е по-скоро политическо

19.02.2020

67

Влез или се регистрирай за да коментираш