facebook
twitter

Спорт

Част от феновете на "Левски ЛУКойл" са платени и умишлено търсят провокации

Това обяви кметът на Ботевград преди днешния мач на "Балкан" с баскетболните шампиони
320
SPORTAL.BG
След ексцесиите по трибуните на зала "Универсиада" в неделя се наложи намеса на жандармерия, за да се доиграе мачът.

"Част от феновете на "Левски ЛУКойл" са платени и умишлено търсят провокация", заяви кметът на Ботевград Иван Гавалюгов на пресконференция по повод поредните ексцесии по трибуните на баскетболен мач между столичния тим и "Балкан". В неделя срещата от 13-ия кръг в НБЛ (77:73) в зала "Универсиада" бе прекъсната за малко в III част, след като част от феновете на шампионите потърси саморазправа с гостуващата агитка и се наложи намеса на жандармерия. А днес им предстои мач в Ботевград от гр.J на турнира за за Купата на ФИБА-Европа.

"Има една група от 20-ина души, които са платени, и всички знаят това много добре. Някои от тях са ММА бойци. Заплашваха ни още от самото начало. Казаха, че ще ни пребият и убият отвън - заяви още Гавалюгов. - Обръщам се публично към г-н Валентин Златев и го питам защо позволяват да се случват подобни неща. Вкарват престъпници в залите, от което страдат най-много майки с деца. Няма да допускаме подобни индивиди от агитката на "Левски ЛУКойл" в нашата зала. Взели сме мерки и агресивно настроените, и тези в нетрезво състояние да не бъдат допуснати вътре."

Кметът заяви, че не очаква адекватни действия и сериозни наказания за столичния тим от дисциплинарно-административния съвет на НБЛ. Президентът на "Балкан" Михаил Михайлов също е песимист, че "Левски ЛУКойл" ще бъде наказан, независимо че за втори път (след мач №2 от финала в НБЛ миналия сезон) на двубой в "Универсиада" между тези два отбора има проблем с публиката му.

"Имахме много уверения, че това няма да се повтори. Не знам кои са хората, които ще вземат мерки. Лигата (НБЛ) не функционира, първенството върви на автопилот. Как на мача с "Арис" (б.р. - на "Левски ЛУКойл" от евротурнирите), когато дойде гостуваща агитка, бяха взели уникални мерки за сигурност, че хората вътре да се чувстват спокойни, а в мач от НБЛ се позволява да се случват такива неща? Елементарно е. Знаят, че ФИБА, колкото и грозно да звучи, ще им отреже главата, ако се позволи такова нещо да се случи. В нашата лига се чувстват безнаказани. Това е самата истина", обобщи Михайлов.

Същевременно президентът на федерацията (БФБ) Георги Глушков обяви, че всички - деятели, ръководители, играчи, съдии и фенове, трябва да работят за подобряване на ситуацията в този спорт. Глушков вкара точка на първото за годината заседание на УС (на 19.01.) за обсъждане на мерки в тази връзка. Пред сайта на БФБ той добави, че в противен случай може да се наложат рестриктивни мерки, подобно на тези в Гърция и Турция, където в баскетболните първенства е забранено да има агитки на гостуващите отбори.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Баскетболният "Берое" повтори постижение на ЦСКА

26.03.2019

19
Хардън постави поредния си рекорд в НБА

21.03.2019

21
Новицки изпревари Чембърлейн като №6 при реализаторите в НБА

20.03.2019

37

Коментари

Blue Magic

Нито съм платен, нито ходя вече на баскетбол... Но "селскио кмет" трябва да знае, че каквото повикало - такова отвърнало...
Докато на почти всички спортни състезания у нас (футбол, баскетбол, волейбол) основната цел на агитките е да се псуват и бият - промяна няма и не може да има.

K375

Имаше една приказка за плачещата вдовица . А селският кмет когато говори за престъпници да се огледа около себе си.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×