Медия без
политическа реклама

Българските отбори са пред отпадане от евротурнирите по волейбол

13 Дек. 2019
CEV
Георги Петров (вляво) е забучил топката във филето на мрежата при опита си да преодолее тройната блокада на съперниците от "Зенит".

Двата най-силни волейболни отбора в България в момента - шампионът "Нефтохимик" и носителят на националната купа и суперкупата "Хебър", които са и лидери в Суперлигата, стартираха с тежки загуби участието си в европейските клубни турнири. 

Бургаският тим бе разгромен в своята зала "Младост" с 3:0 (22, 20, 22) от руския гранд "Зенит", което на практика решава крайния изход в този сблъсък от 1/16-финалите за Купата на европейската волейболна конфедерация (CEV). Защото на реванша в Санкт Петербург (18 декември, 19.30 ч. наше време) "Нефтохимик" трябва да победи с 3:0 или с 3:1 гейма, за да се добере до т.нар. "златен гейм", който би решил всичко. 

В малко по-добра позиция е "Хебър", който също бе разгромен - 3:0 (21, 21, 18), но при гостуването си на полския "Алурон Вирту Варта" (Завиерче) в 1/16 от третия по сила континентален турнир - за "Чалъндж къп". На реванша (18-и, от 18.30 ч.) пазарджиклии поне трябва като домакин да преследват успех с 3:0 или 3:1 и съответно "златен гейм", но разликата в класите между двата отбора бе очевидна и задачата изглежда невъзможна.

Ключови думи:

волейбол, Нефтохимик, Хебър

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?