Медия без
политическа реклама

Български рефер ще ръководи финала на Евро 2024 за юноши

Радослав Гидженов получи престижния наряд за решаващия мач между Италия и Португалия

Радослав Гидженов получи най-престижния до момента наряд за български рефер от началото на годината.
Булфото
Радослав Гидженов получи най-престижния до момента наряд за български рефер от началото на годината.

Много престижен наряд за българското футболно съдийство получи Радослав Гидженов. 32-годишният рефер, който е сред най-перспективните у нас, бе назначен да ръководи финала на европейското първенство за юноши (до 17 г.) в Кипър. Един от тъчреферите също ще е българин - Петър Митрев. Във финала в сряда от 20:30 ч. ще играят Италия и Португалия. Мачът ще бъде предаван пряко по БНТ 3.

"Гидженов се представя блестящо до момента в мачовете, които ръководи и напълно заслужено спечели доверието на Съдийската комисия на УЕФА. От нейна страна пряк отговорник за турнира е известният от близкото минало нидерландски арбитър Бьорн Кайперс. Той е останал впечатлен от качествата на българския съдия и лично е настоял Гидженов да ръководи финала. В надпреварата взеха участие съдии от 12 държави, като имаше представители на всички водещи футболни сили, което е допълнително признание за изключително успешното представяне на българския арбитър", посочиха от БФС.

Радослав Гидженов ръководи до момента два мача от груповата фаза турнира. На 23 май той свири на Австрия - Уелс (3:0) и показа 5 жълти картона (4 за уелсците и 1 за австрийците). На 27 май пък имаше наряд за мач на единия от финалистите - Португалия, който загуби с 1:2 от Франция. В този двубой българският рефер показа три жълти картона (два за французите и един за португалците).

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата