facebook
twitter

Спорт

България вероятно ще остане без баскетболен шампион за 2020 г.

86
 balkan-basket
"Балкан" иска сезонът да приключи веднага със служебна титла за клуба, а "Левски ЛУКойл" иска или първенството да продължи, или годината да бъде обявена за нулева.

Българският баскетбол почти сигурно ще остане без шампион за сезон 2019/2020 г. Това стана ясно след общото събрание на Националната баскетболна лига (НБЛ), проведено днес чрез видео конферентна връзка.

Десетте клуба от лигата се разделиха поравно по отношение на предложението за незабавно прекратяване на първенството. Шампионът и лидер в класирането "Балкан", "Рилски спортист", "Черно море", "Спартак" (Плевен) и "Академик Бултекс 99" се обявиха "за", а "против" бяха "Левски ЛУКойл", "Берое", "А1 Академик" (София), "Черноморец" и "Ямбол".

Същевременно седем от клубовете се обединиха около идеята при невъзможност сезонът да бъде продължен, годината да бъде считана за нулева и да не бъде обявяван шампион. От НБЛ не посочиха кои три клуба са против този вариант, но е ясно, че единият е "Балкан", който още вчера предложи с декларация настоящото класиране да бъде прието за крайно, т. е. да получи служебно титлата.

Крайното решение ще бъде взето от управителния съвет на федерацията (БФБ) в първата половина на април. Най-вероятно шампионатът няма да бъде продължен, ако до 15 май не се разреши тренировъчна дейност на клубовете, а от 1 юни не бъде позволено да се провеждат мачове от първенството в присъствието на публика.

Ключови думи:

баскетбол, НБЛ, коронавирус
Все още няма коментари

Още

НБА легенда се готви да управлява футболен гранд

30.05.2020

Goal.com

111
Как баскетболната топка стана оранжева

24.05.2020

612
Пада забраната за влизане на граждани на ЕС в България

22.05.2020

3199 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×