Медия без
политическа реклама

България поема към Евроволей `21 на 7 януари в Израел

01 Юли 2020
CEV

Половин година преди квалификациите за европейското първенство по волейбол станаха известни конкретните дати за провеждането им. При мъжете отборът на България, воден от Силвано Пранди и Николай Желязков, е в група Б, в която ще мери сили с домакина Израел и Австрия. Надпреварата ще е в рамките на два турнира всеки срещу всеки на израелска земя от 7 до 17 януари 2021 г.

Евроволей `21 трявба да се проведе догодина в Полша, Чехия, Естония и Финландия с участието на 24 отбора, като точният период все още е не обявен от континенталната конфедерация (CEV). Освен четирите домакина за финалите директно се класират най-добрите осем отбора от предишното европейско първенство (Сърбия, Словения, Франция, Русия, Италия, Украйна, Германия и Белгия). Останалите 12 места ще бъдат заети от победителите в седемте квалификационни групи и петте най-добри втори в тях.

При жените България се класира по право за Евроволей `21 като един от четирите съдомакина заедно със Сърбия, Хърватия и Румъния. И при дамите датите за провеждане на шампионата все още не са известни.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?