Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Ботев" (Пд) вече си търси следващ треньор

От клуба обявиха, че след края на сезона ще се разделят с Бруно Балтазар, както и с още един ключов служител

15 Май 2023
БГНЕС
Бруно Балтазар е третият треньор на "Ботев" (Пд) в рамките на настоящия сезон, но след края ще напусне поста си.

Собственикът на "Ботев" (Пд) Антон Зингаревич предприе крайни мерки след слабото представяне на отбора през настоящия сезон във футболното първенство. Тимът вече няма никакви шансове за седмото място, т.е. пропадна и последният шанс за участие в евротурнирите.

В резултат на това клубът излезе с официално съобщение, в което бе обявено, че треньорът Бруно Балтазар ще напусне поста си след края на сезона, като договорът му ще бъде прекратен по взаимно съгласие. Португалецът беше назначен в началото на годината и бе третият наставник на тима за сезона след Азрудин Валентич и Желко Копич. Под ръководството на Балтазар обаче "Ботев" не отбеляза желания напредък и записа 3 победи и 4 равенства в 13-те си шампионатни мача до момента.

С клуба окончателно ще се раздели и Валентич, който след напускането на треньорския пост в края на юли м.г. бе съветник по футболните въпроси на Зингаревич.

"Г-н Азрудин Валентич от няколко месеца не работи пряко в "Ботев" (Пловдив). От 1 юни неговият договор с клуба изтича и той няма да бъде подновен. Ръководството на клуба благодари на г-н Валентич за усилията, които положи за проекта Ботев и спечелването на 3-то място за първи път от 27 години", се посочва в съобщението.

От "Ботев" обявиха също, че вече се работи по избора на нов треньор, който ще бъде обявен до края на сезона.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?