Медия без
политическа реклама

"Ботев" (Пд) отнесе 10 000 лв. глоба за финала за Купата

Пловдивският клуб ще трябва да възстанови и всички щети, нанесени от феновете му по националния стадион

16 Май 2024
Кметът Костадин Димитров (вляво) и председателят на общинския съвет Атанас Узунов посрещнаха Купата на България по време на заседанието
Podtepeto
Кметът Костадин Димитров (вляво) и председателят на общинския съвет Атанас Узунов посрещнаха Купата на България по време на заседанието

Спечелването за 4-ти път на Купата на България коства и солена глоба на "Ботев" (Пд) заради поведението на неговите фенове по време на финала срещу шампиона "Лудогорец" на ст. "Васил Левски".

Пловдивчани са санкционирани с общо 9800 лв., плюс задължение да оправят всички щети по Националния стадион, нанесени от привържениците му. 

"Ботев" трябва да плати 2000 лв. за метнати по лекоатлетическата писта бомбички и други 3000 за хвърлени от трибуните опасни предмети. Дисциплинарната комисия начислява също така 300 лв. за нерегламентирано изролзване на факли, 2500 лв. за навлизането на фенове на терена след края на мача, както и 2000 лв. по традиционния параграф "за обидни и нецензурни скандирания".

Същевременно заради далеч по-малобройната му и доста кротка публика, на "Лудогорец" не е наложена никаква глоба.

След финала за натрупани картони има и наказани футболисти - Антоан Конте ("Ботев") - за два мача, Моамед Брахими ("Ботев") и Кайо Видал ("Лудогорец") за по един.

 

ПРАЗНИК В ОБЩИНА ПЛОВДИВ

Днес представители на "Ботев" отнесоха Купата на България в Община Пловдив по време на заседанието на Общинския съвет. От клуба присъстваха изпълнителният директор Алексей Киричек, спортният шеф Артур Платек, треньорът Душан Керкез и футболистите Лъчезар Балтанов и Ивелин Попов.

Те бяха посрещнати от кмета Костадин Димитров и от председателя на Общинския съвет Атанас Узунов - бивш футболен съдия и ръководител в градския съперник "Локо" (Пд). Двамата получиха от представитлите на "Ботев" специални фланелки на "жълто-черните" в чест на спечеления трофей. 

Още по темата