Quantcast

Медия без
политическа реклама

Борислав Михайлов се изсули след резила срещу Косово

Шефът на БФС избяга с кола от пистата на стадиона, а заместникът му Лечков обяви, че още 15 години те ще ръководят футбола

12 Юни 2019
СПОРТАЛ
Президентът на БФС Борислав Михайлов изгледа мача в компанията на своя заместник Атанас Фурнаджиев (вляво) и спортния министър Красен Кралев, но след края реши да не си причинява среща с медиите, пред които да се обяснява за поредното срамно представяне на националния тим. Затова напусна с автомобил през изхода за пожарни и линейки.

 

Президентът на БФС Борислав Михайлов се скри след срамната загуба на националния отбор от Косово с 2:3, за да не отговаря на въпроси на репортерите, които го очакваха пред централния вход на ст. "Васил Левски". Той изгледа резила от ложите, където бе със спортния министър Красен Кралев и заместниците си Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев. Но след мача се покри за близо един час.

Чак когато стадионът се опразни и дори бяха включени поливачките за тревата, на пистата пред сектор А се появи автомобил, каран от личния му шофьор. Михайлов слезе делово по стълбите, качи се в колата и с нея се изниза през портала за линейки и пожарни, вместо през изхода за длъжности лица. Впрочем Михайлов не говори и след загубата от Чехия с 1:2 в Прага в петък.

Затова пък човекът отговорник за националните отбори Йордан Лечков, бе особено словоохотлив. И както винаги видя вина навсякъде другаде, но не и в БФС.

"Добре, че сте видели, че Косово има 17 удара в София. Футболът се играе на голове. Мисля, че днес трябва да бъдем по-мъдри, да не нападаме, тъй като успехът има много бащи, а неуспехът една майка. Виждате каква е реалността, мисля че по-добре от мен следите нещата. Колко от титулярите на Косово играят в чужбина? Трябва да бъдем реалисти, да си видим първенството. Къде играят нашите играчи? - заяви вицепрезидентът на БФС. - Ние всички знаем каква е реалността - ако тренираш всеки ден, играеш всяка сряда и събота, Шампионска лига, Лига Европа, ще бъде добре. Когато играехме ние (б.р. - неговото поколение футболисти), също бяхме малка страна. Сега по-малка страна играе по-добър футбол от нас."

Лечков неколкократно натърти, че причините са в българското първенство, сякаш някой друг е администратор на това първенство, а не БФС.

"Когато тръгнем да критикуваме, трябва да е основателно, да посочваме нещата, които се виждат. Говоря и за вътрешния футбол. На БФС ролята се знае - заяви той. - Българският футбол не върви надолу само заради БФС. Изграждането на играчи не е роля на футболния съюз, това е ежедневната работа в клубовете. БФС е регулатор, не играем ние - отдавна не сме футболисти. В България сме свикнали само един да обира негативите, но нека не изпадаме в подробности. В Косово, които днес ни надиграха, тяхната федерация не е седнала да каже как да се играе”.

Лечков демонстрира типичното си самочувствие и добави: "Още 15 години смятаме да сме начело на БФС след изминалите 15 години".

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?