Медия без
политическа реклама

Борците на България не успяха да стигнат до злато в два финала

Два сребърни и един бронзов медал е равносметката от старта на Евро 2023

18 Апр. 2023
Микяй Наим (вдясно) не успя да се противопостави на арменеца Теванян в първия си голям финал
bul-wrestling
Микяй Наим (вдясно) не успя да се противопостави на арменеца Теванян в първия си голям финал

Борците от националния отбор в свободния стил не успяха да спечелят медал и в двете схватки за титлата на старта на Евро 2023 в Загреб (Хър). В първите 5 категории нашите национале достигнаха до два финала, но и двата бяха загубени. 

В кат. 65 кг Микяй Наим бе разпилян от арменеца Вазген Теванян с технически туш 1:12 и по този начин първото му отличие от голямо първенство е сребърно.

Дагестанецът с български паспорт Рамазан Рамазанов пък бе победен убедително от трикратния световен и вече 6-кратен еврошампион Хаджи Алиев (Азерб) с 3:10 т. в кат. 70 кг и също остана със сребро.

А Георги Вангелов спечели малкия финал в кат. 57 кг, като надви с технически туш (10 т. разлика) - 10:0, грузинеца Роберт Дингашвили. Това е втори европейски бронз за Вангелов след този от миналогодишния шампионат на континента. 

Българският тим в свободния стил има шанс за само още един медал на това европейско първенство. Във предварителните схватки от втория ден (днес) единствено чеченкският борец с наш паспорт Али Паша Умарпашаев успя да стигне до схватка за бронза утре. Той загуби на полуфинала с 0:9 т. от двукратния световен шампион - кубинеца с италиански паспот Франк Чимизо Маркес. Пашаев очаква противник от репешажите, докато останалите ни национали днес отпаднаха в ранна фаза.

Още по темата