facebook
twitter

Спорт

България ще готви два ансамбъла за Токио `20

Вярвам, че с тези момичета ще вземем олимпийското злато, заяви Илиана Раева
219
 ЕПА/БГНЕС
Ансамбълът изигра безгрешно съчетанието си с пет обръча във финала на отделните уреди и спечели единствения златен медал за България от световното първенство в София `18.

Националният ансамбъл по художествена гимнастика, който първи осигури квота за България за олимпиадата в Токио `20, ще има два състава, с които ще се готви за летните игри след две години. Това обяви президентът на федерацията (БФХГ) Илиана Раева ден след като треньорът Весела Димитрова сподели, че планира да експериментира с нови гимнастички.

"Весела поиска нов начин на работа още преди световното първенство - разкри Раева пред бТВ. - Но за тази цел ни трябва разширена материална база. Весела иска да направи два състава. Тя е безкомпромисна. При нея натоварването е голямо. Имаме гимнастички, които са много талантливи и които изпълняват елементи, които останалите не могат. Затова тя иска два състава, които да се готвят едновременно, за да няма никакъв проблем и да са взаимозаменяеми, защото трябва да се подготвим за олимпиадата."

В състав Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова нашите извоюваха два медала от световното първенство в София - златен във финала с пет обръча и бронзов в многобоя, който именно гарантира на тима ни олимпийска виза.

"Момичетата нямат тази огромна рутина, но те са много силни - добави президентът на БФХГ. - Ние наистина сме най-добрият ансамбъл в света и при една безгрешна игра щяхме да станем световни шампиони в многобоя. В спорта получаваш това, което трябва да получиш. Имаме още много да учим, но вярвам, че с тези момичета ще постигнем заветната мечта - злато от олимпийските игри."

Раева разкри, че момичетата от ансамбъла не са имали право да използват мобилните си телефони седмица преди началото и по време на цялото световно първенство с цел да бъдат предпазени от евентуално допълнително напрежение.

Все още няма коментари

Още

Три грации ще спорят до последно за двете квоти за Токио 2020

04.11.2019

117
Илиана Раева: Това са диамантените момичета

24.09.2019

327
Ансамбълът отново взе бронз на световното първенство

21.09.2019

886 11

Влез или се регистрирай за да коментираш

×